Hollannin pääsarjan ”suomalaisjoukkue” Fortuna Sittard pääsee kesäloman viettoon ilman paineita. Suurissa vaikeuksissa Hollannin pääsarjassa ollut Fortuna säilytti sarjapaikkansa, kun Hollannin jalkapalloliitto päätti päättää sarjakauden kesken koronaviruksen vuoksi.

Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Patrik Raitanen kertoi tunnelmista seurajoukkueessaan Suplan HuuCast-podcastissa.

– Seuralle hyvä juttu, että pysytään sarjassa. Ei oltu niin hyvillä paikoilla, kun tieto sarjan päättymisestä tuli. Meille se oli vähän niin kuin siunaus, Raitanen kertoo.

– Olin itse juuri päässyt takaisin kuntoon pienen loukkaantumisen jälkeen, itselleni se oli vähän vaikea paikka, koska tein niin kovasti duunia päästäkseni taas kuntoon. Kauhea halu kyllä jäi, nyt pitää vain katsoa eteenpäin.

Raitanen lunasti nopeasti paikkansa miesten peleissä, ja teki myös debyyttinsä Hollannin pääsarjassa päättyneellä kaudella.

– Meni kylmät väreet, se tunne oli jotain, mitä vain pitää kokea, ehdottomasti paras hetki omalla urallani, vaikka niin hirveästi minuutteja ei tullut, Raitanen hehkuttaa.

Tulevan kauden osoitteestaan Raitasella ei ole vielä varmuutta.

– Laina voi olla yksi vaihtoehto ensi kaudella, miesten pelit ovat se, mitä nyt tarvitsen, ja Suomi on kyllä ihan hyvä vaihtoehto. Sen tiesin, että KuPS halusi minut lainalle, mutta sitten tuli loukkaantuminen ja homma jäi siihen, Raitanen valottaa.