F1 -sarjan toimitusjohtaja Bernie Ecclestone on ihmetyttänyt formulakansaa kommentillaan maailmanmestaruuden voittaneesta Nico Rosbergista.

Ecclestone painotti, ettei lopettamispäätöksestään viime viikolla kertonut Rosberg kuuluu formula ykkösten suurten nimien joukkoon. Hän ei nosta saksalaista samaan sakkiin esimerkiksi tämän entisen tallitoverin Lewis Hamiltonin, Fernando Alonson tai Sebastian Vettelin kanssa.

– No, sanotaan nyt, että hän on maailmanmestari, Ecclestone sanoi Times of Indian mukaan, kun toimittaja kysyi mielipidettä Rosbergista.

– Nuo muut mainitsemasi nimet ovat tietysti voittaneet useamman mestaruuden ja saavuttaneet enemmän. Sanoisin siis, että Nico on maailmanmestari, ei mitään muuta, Ecclestone tokaisi tylysti ja totesi, ettei Rosbergin lopettaminen ollut lajille hyvä asia.

Ecclestonen kommentti Keke Rosbergin poikaa kohtaan kuulostaa hiukan halventavalta. Iso kysymys kuuluu, eikö yhden maailmanmestaruuden voittanut kuski voi kuulua lajin eliittiin ja suuriin nimiin? Onhan Kimi Räikkösellä eli Jäämiehellä ”vain” yksi MM-titteli, mutta häntä pidetään huippukuskina niin tausta -kuin kuljettajapiireissäkin.