Entinen Renaultin tallipäällikkö Flavio Briatore uskoo, että Mercedeksen ylivoima jatkuu myös ensi kaudella formula ykkösissä.

– Ero Mercedeksen ja muiden välillä on niin iso, että he ovat ehdottomasti ensi kauden suosikkeja. Lisäksi heillä on Lewis Hamilton, joka on nyt todella vahvassa iskussa. Hänestä on tullut todella luotettava kuljettaja, joka ei jätä yhtään tilaisuutta käyttämättä. Toki pitää odottaa ensi kauden avauskilpailuun, ennen kuin voimasuhteet selkenevät, Briatore sanoi Italialaiselle RAI-radiokanavalle.

Samaan hengenvetoon Briatore totesi, että itse asiassa Ferrari kehittyi talleista eniten tälle kaudelle.

– He olivat kauden yllättäjiä ja oikeastaan ainoa tiimi, joka paransi selkeästi vauhtiaan viime kaudesta. Sebastian Vettel on tehnyt fantastista työtä, motivoinut tiimiä ja hän on joka kilpailussa nopea ja erittäin tasainen, Briatore kehui.

Briatore toimii Fernando Alonson toisena managerina. Alonso siirtyi juuri Ferrarilta McLarenille siinä uskossa, että McLaren pystyisi haastamaan Mercedeksen. ”Hiukan” toisin kävi.

– Oli täysin mahdotonta ennustaa, että kausi olisi McLarenilta näin umpisurkea. Tiesimme kyllä haasteet, mutta se, että koko kausi on mennyt näin pieleen, oli epämiellyttävä yllätys. Ensi kaudelle on saatava selkeä kehitysaskel, Briatore sanoi.