Jääkiekkoliigan toinen finalisti ratkeaa tänään Oulussa. Edessä on seitsemäs ja ratkaiseva peli. Huikean sarjan alla suurin kysymys on, pelaako HIFK:n kapteeni Lennart Petrell vai ei? Petrell ei ollut enää mukana torstain kuudennen ottelun jatkoerässä eikä häntä näkynyt edes vaihtopenkillä. Ottelun jälkeiset erotuomarikättelyt hoidettiin varakipparin toimesta.

Petrellin pelillinen vaikutus on iso, mutta vielä suurempi on HIFK-ikonin henkinen preesens. Petrellin esimerkkiä tarvitaan, siitä huolimatta, että hän oli omalla virheellään ratkaisemassa edellistä HIFK:n Oulun vierailua isännille. Johtajana Petrell on joukkueelle korvaamaton.

Kärppien kokoonpanoa odotellessa suurin mielenkiinto on Jari Sailion pelikunnossa. Sailio jätti ottelun jo ensimmäisessä erässä reiteen/polveen tulleen kolhun seurauksena. Sailion merkitys pisteiden valossa on jopa pienempi kuin Petrellin, mutta juuri HIFK:ta vastaan Sailio pystyy omalla asenteellaan ja taklauksillaan luomaan tarpeellisen vastavoiman. Etenkin Kärppien kahdessa voitokkaassa kotiottelussa Sailion panos on ollut suuri.

Kokoonpanot julkaistaan alkuiltapäivästä. Ottelu alkaa 17.00 Oulun Raksilassa.