Venäjän hyökkäyksen johdosta Ukrainan pääsarja on keskeytetty tältä kaudelta. Tilanne on jättänyt ukrainalaisten pelaajien lisäksi koko joukon ulkomaisia pelaajia ns. tyhjän päälle molemmissa sotaa käyvissä maissa.

Jalkapallon kattojärjestöt FIFA ja UEFA ovatkin nyt antaneet päätöksen siitä, että ulkomaiset pelaajat ja valmentajat Ukrainan ja Venäjän sarjoissa ovat vapaita siirtymään uuden seuran palvelukseen ilman sanktioita kesäkuun loppuun saakka.

Järjestöt kertoivat tiedotteessaan, että ne haluavat turvata tällä toimenpiteellä jalkapalloilijoiden mahdollisuuden harjoittaa ammattiaan.

Ulkomaalaisten pelaajien joukkopako varsinkin jääkiekon puolella on ollut runsasta. Ongelmia on kuitenkin ilmaantunut siinä, että venäläisseurat ovat tiettävästi uhkailleet pelaajia ja jopa estäneet heidän lähtönsä.

Jalkapallon puolella tämä on nyt pyritty estämään siten, että FIFA, jonka jäsen Venäjäkin on, on antanut käskyn, joilla venäläisseurat eivät pysty pakottamaan ulkomaisia pelaajia pelaamaan vastoin tahtoaan, vaan heidät on päästettävä lähtemään seurasta ilman seuraamuksia.

Näet maaottelut, Valioliigaa, Bundesliigaa ja runsaasti muuta urheilua Elisa Viihde Viaplayssa sekä V Sportin kanavilla.