FC Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta jättää turkulaisseuran. Viime vuoden elokuusta joukkueen peräsimessä ollut italialainen haluaa palata kotimaahansa. Valmennuksellisten syiden lisäksi lähdön taustalla ovat myös henkilökohtaiset syyt.

– Syvällisen harkinnan jälkeen päätin jättää eronpyyntöni päävalmentajan tehtävästä. Päätös ei ollut helppo, mutta uskon sen olleen oikea ja nyt olevan oikea aika sille. Osa tähän johtaneista syistä on henkilökohtaisia ja siksi yksityisiä, osa taas ammatillisia ja perustelua vaativia, Piccareta kertoo seuran tiedotteessa.

– Kaikkien seuralle tekemieni hyvien asioiden ohella on myös asioita, jotka minun olisi pitänyt tehdä paremmin ja jotka saivat minut tekemään päätökseni nyt. Olen pahoillani siitä, etten ole täysin pystynyt siirtämään ajatuksiani joukkueelle, mikä on ollut tärkein katkonaisiin suorituksiin johtanut syy.

Piccareta ehti johdattaa tälllä kaudella Interin Suomen Cupin mestaruuteen ja sitä myötä ensi kaudeksi europeleihin, mutta alkukausi Veikkausliigassa oli sanalla sanoen takkuinen.

Vetovastuun Interin päävalmentajan paikalla ottaa loppukauden ajaksi John Allen tukenaan Kari Virtanen.

Viimeisen vuoden ajan Piccaretan apuvalmentajana toimineella Allenilla on lisäksi kokemusta Veikkausliigasta TPS:n ja RoPS:n joukkueiden vastuuvalmentajana. Näiden lisäksi UEFA Pro -lisenssin vuonna 2011 suorittanut Allen on valmentanut ÅIFK:n, SalPan ja FC Jazzin edustusjoukkueita.

Lähde: Interin tiedote