F1-kausi alkoi sunnuntaina Bahrainin GP:llä. Dramaattisen ja jännittävän kilpailun voittoon ajoi Ferrarin Charles Leclerc.

Leclerc johti kilpailua käytännössä alusta loppuun. Aivan rauhakseltaan hän ei kuitenkaan saanut ajaa, sillä etenkin kilpailun alkupuolella hollantilainen ahdisteli Ferrari-kuskia. 

Leclerc oli jo ajamassa kohti selvää voittoa, kun kohtalo puuttui taas käsiin kymmenisen kierrosta ennen loppua, kun Pierre Gaslyn Alphatauri syttyi palamaan radan varteen. Keltaisella lipulla pakka tuli taas kasaan ja Verstappenilla oli mahdollisuutensa. Leclerk pystyi kuitenkin estämään Verstappenin yritykset.

Kisan edetessä autonsa käytöstä valittanut Verstappen joutui lopulta keskeyttämään muutama kierros ennen loppua, kun auton tekniikka petti. Näin Leclerk ja tallikaveri Carlos Sainz saivat ajaa rauhassa kaksoisvoittoon.

Red Bullin ilta synkkeni entisestään, kun viimeisellä kierroksella Sergio Perez joutui keskeyttämään kolmannelta sijalta. Näin Lewis Hamilton nousi kuin varkain palkintopallille ja George Russell oli neljäs. Kilpailun yllättäjä Kevin Magnussen ajoi viidenneksi ja varmisti Haasille sen historian parhaimman sijoitukset. Mick Schumacher varmisteli Haasin hienoa päivää ajaen ensimmäistä kertaa pisteille ollen 11.

Bottaksen kilpailu oli kuudennesta sijasta huolimatta pettymys. Hän sai surkean lähdön ja putosi kuudennelta sijalta peräti kahdeksan sijaa taaksepäin. Hän teki kuitenkin tasaista nousua läpi kisan ollen kuudes. Hänen uusi tallikaverinsa Guanyu Zhou avasi heti pistetilinsä ollen kymmenes.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1 -lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.