Entinen F1-maailmanmestari Nelson Piquet on ottanut kantaa ikuisuuskysymykseen siitä, kuka olisi F1-sirkuksen paras kuski, jos kaikilla olisi alla samanlainen auto. Piquet’n arvio ei ole kovin mairitteleva hallitsevalle mestarille Lewis Hamiltonille ja vielä tylympi Valtteri Bottakselle ja Nico Rosbergille.

Piquet myöntää, että vertailu ei ole helppoa erilaisten autojen takia, mutta lausuu mielipiteensä kuitenkin selkeästi. Brasilialainen näkee Max Verstappenin olevan tämän hetken ykkönen.

– Suora vertailu kahdessa eri tallissa ajavan kuljettajan välillä on hyvin vaikeaa. Olen kuitenkin varma, että jos Max [Verstappen] ajaisi Mercedeksellä, hän murskaisi Hamiltonin, Piquet laukoi Motorsport-Total.comille.

– Max on aggressiivisempi. Sen myötä hän tekee myös virheitä useammin, mutta minusta hän on parempi kuin Hamilton.

Piquet näkee, että Hamilton on noussut parrasvaloihin paitsi parhaan auton myös suorana vertailukohtana olevien tallikavereidensa ansiosta – ja nimenomaan näiden keskikertaisuuden takia.

– Ei ole kyse siitä, etteikö Hamilton olisi hyvä. Hänellä on kuitenkin selvästi huonompi kuski rinnallaan tallissa ja edellinen oli vielä huonompi, Piquet lyttää sekä Bottaksen että Rosbergin.