Hiihtouransa lopettanut Kristin Störmer Steira osallistui viikonloppuna Norjan maastojuoksumestaruuskilpailuihin ja voitti naisten kuuden kilometrin kilpailun.

Ennen maastokilpailua norjalainen paljasti kotimaansa TV2-kanavalle, että yleisurheilu kiinnostaa tulevaisuudessa 34-vuotiasta ex-hiihtäjää.

– Asia on pyörinyt mielessä. Olisi hauskaa käydä jossain sellaisissa arvokisoissa, jossa en ole vielä käynyt. Uskon sen oleva mahdollista jos vain päätän niin, Steira kertoo TV2:lle.

Viime vuonna Steira juoksi 10 000 metrillä Norjan mestariksi ajalla 33.40. Se on 20 sekuntia EM-kisojen rajaa hitaammin. EM-kisat käydään Amsterdamissa heinäkuun alussa. Steiralla ja muilla kisoihin mielivillä on kesäkuun loppupuolelle asti aikaa rikkoa raja. Sen hän uskoo alittuvan, mikäli treenaa enemmän juoksu mielessä.

EM-kilpailujen ohjelmassa on ensimmäistä kertaa myös puolimaraton.

– En ole vielä miettinyt mitään aikoja, enkä ole koskaan juossut asfaltilla niin pitkään. En kuitenkaan ole sulkenut sitä vaihtoehtoa pois, että juoksisin useamman matkan numero rinnassa ensi vuonna, Steira vastaa salamyhkäisesti.

Steira kertoo, että vaikka hiihto onkin taaksejäänyttä elämää, ei kilpailuvietti ole kadonnut. Juoksussa häntä viehättää se, ettei se ole läheskään yhtä aikaa vievää puuhaa kuin hiihto.

– Ei tarvitse tehdä voimaharjoittelua eikä pitkiä rullahiihtoharjoituksia, jotka ovat hiihdossa välttämättömiä, Steira perustelee.

Lähde: Kestävyysurheilu.fi