Englannin Valioliigan sunnuntain viimeisessä ottelussa Evertonilla oli mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa ensi kaudelle ottelussa Brentfordia vastaan. Mutta kuten Evertonin koko kausi, myös sunnuntain ottelu oli vuoristorataa.

Joukkue meni nopeasti johtoon, mutta jo minuutilla 18. Jordan Branthwaite joutui katselemaan punaista korttia. Sitten Evertonin Seamus Coleman teki oman maalin ja Brentford tuli tasoihin. Vielä ensimmäisen jakson lopussa Richardlinson teki pilkulta taukotulokseksi Evertonille 2-1. Toisella jaksolla Brentford tasoitti Youne Wissan maalilla ja tuli vielä ohi Rico Henryn osumalla. Koko illan kruunuksi Evertonin kannalta Salomon Rondon otti Evertonin toisen punaisen kortin pari minuuttia ennen loppua.

Värikäs ottelu siis päättyi Brentfordin voittoon. Samalla Everton jäi vielä vaaravyöhykkeelle. Joukkueella on nyt 36 pistettä ja kaksi peliä pelaamatta. Leeds nousi sunnuntain tasapelillään viivan paremmalle puolelle ja on pisteen Evertonia perässä. Leedsillä on yksi ottelu pelaamatta. Burnley koki sunnuntaina tappion ja putosi viivan alle. Joukkueella on kaksi ottelua jäljellä ja pisteen takamatka Leedsiin ja kahden Evertoniin.
Valioliiga jatkuu maanantaina isolla ottelulla, kun Newcastle isännöi Arsenalia. Kotijoukkue Newcastlen joulun jälkeinen kiri varmisti sarjapaikan jo ajat sitten, mutta Arsenal pelaa isoista asioista: joukkueen on voitettava, mikäli Tykkimiehet haluavat pitää Mestarien liigapaikasta kiinni.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät maanantain ottelun suorana lähetyksenä, kuten myöskin viikon muutkin Valioliigan ratkaisupelit.