Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä otellaan New Yorkin legendaarisessa Madison Square Gardenissa ainakin kaksi erittäin mielenkiintoista nyrkkeilyottelua. Illan pääotteluna nähdään keskisarjan WBA-liiton titteliottelu Canelo Alvarez vs.Rocky Fielding. Suomalaiskatsojien huomio kiinnittynee kuitenkin illan toiseen otteluun, jossa Eva Wahlström kohtaa irlantilaisen Katie Taylorin. Ilta on kokonaisuudessaan katsottavissa Viaplayssa.

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlströmin joulukuulle kaavailtu mestaruusottelu Pietarissa peruuntui yllättävästi viime metreillä mutta tilalle saatiin vieläkin suurempi ilta kun vastaan asettuu maailman parhaaksi naisnyrkkeilijäksi tituleerattu Katie Taylor. Kevyensarjan titteliottelussa (WBA- ja IBF-liitot) New Yorkin Madison Square Gardenissa nähdään lauantaiyössä kaksi äärimmäisen taitavaa ja taistelunhaluista nyrkkeilijää.

Lauantain ottelu on monin tavoin poikkeava Evan aikaisemmista otteluista. Tämä on Evan ensimmäinen ottelu ulkomailla ammattilaisuransa aikana. Samalla vaihtuu myös painoluokka ylemmästä höyhensarjasta kevyensarjan otteluun, jolloin ensimmäistä kertaa loppukiriin ei kuulu tiukka painonpudotus. Tämän Wahlström näkee ehdottomana plussana sillä kokee olevansa ottelussa sekä vahvempi että myös paremmin nesteytetty, mikä suojaa aivoja ja luo näin turvallisuudentunnetta. Wahlström säilyttää ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruutensa ottelun lopputuloksesta riippumatta. Mikäli Wahlström voittaa ottelun, saa hän päättää ottaako vastaan kevytsarjan mestaruudet vai jatkaako ylemmässä höyhensarjassa.

Wahlströmillä on takanaan ylemmässä höyhensarjassa 22 voittoa ja yksi ratkaisematon. Taylorilla puolestaan on kevytsarjassa 11 voittoa. Kummallakaan ei ole takanaan yhtään tappiota.

– Hienon nyrkkeilyvuoden suomalainen huipentuma nähdään ja koetaan Katie Taylor vs. Eva Wahlström -ottelun myötä 15.12. New Yorkissa. Tätä ottelua on odotettu ja tästä ottelusta on puhuttu pitkään ja hartaasti, suomalaisissa nyrkkeilypiireissä. Ottelun paikkana on maailman legendaarisin estradi, Madison Square Garden. Nyt on isolle ja hienolle ottelulle upeat puitteet. Eva hävisi amatöörinä Katielle 8 kertaa ja sisuuntui tappiosta, jopa niin paljon, että vietti Irlannissa treenileiriä tämän maailman parhaana pidetyn naispuolisen nyrkkeilijän kanssa. Nyt on vuorossa eri leikki, ottelu on pitkä, hanskat ovat 8oz ja Eva on ollut ammattilaisena pidempään. Vahvasti uskon ja luotan Evan voittoon tässä ottelussa, povaa Viaplayn nyrkkeilyasiantuntija Jani Rajalin.

Illan pääottelussa Canelo Alvares haastaa Rocky Fieldingin

Illan pääottelussa meksikolainen Canelo Alvarez tavoittelee jo neljännen painoluokan mestaruusvyötä, WBA-liiton titteliottelussa vastaan kehään nousee britti Rocky Fielding. Alvarez on 53 ottelun urallaan hävinnyt vain kerran ja silloin vastassa oli Floyd Mayweather Jr. Fieldingillä on takanaan 28 ottelua, joista hän on voittanut 27.

– Saul ”Canelo” Alvarez on yksi tämän hetken parhaista nyrkkeilijöistä. Alvarezilla on allaan tältä vuodelta kiistanalainen voitto kovasta Gennadi Golovkinista. Alvarez hakee mestaruutta jo neljännessä eri painoluokassa, kun WBA-liiton brittimestari Rocky Fielding puolustaa ensi kertaa vyötänsä. Fieldingillä on iso kokoetu tähän kohtaamiseen mutta Alvarez on kaikilla muilla osa-alueilla taitavampi. Hieno mestaruustaisto odottaa MSG:n illan kruunun jalokivenä!, lupaa selostaja Antti Mäkinen.

Nyrkkeilyilta Madison Square Gardenista käynnistyy Viaplayssa klo 01:00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Wahlströmin ottelu nähdään illan alkupuolella. Ottelut ovat katsottavissa kaikille Viaplayn urheilupakettien tilaajille (alk. 29,99€/kk). Ilta selostetaan suomeksi Antti Mäkisen ja Jani Rajalinin toimesta.

Lähde: Viaplayn tiedote