Champions Hockey Leaguessa on tiistaina edessä välierävaiheen avausosat. Suomalaisjoukkueista on mukana Tappara, jonka haasteena on sveitsiläinen EV Zug.

Tappara ja EV Zug ovat ruotsalaisen Frölundan ohella ainoat seurat, jotka ovat olleet mukana CHL-peleissä kaudesta 2014-2015 lähtien. Tappara ja EV Zug kohtasivat edellisen kerran kauden 2019-2020 neljännesvälierissä ja tuolloin sveitsiläiset etenivät jatkoon.

– Silloin heidän kärkiosaamisensa oli meitä edellä. Etenkin erikoistilannepelaaminen, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola muistelee.

Tänä talvena EV Zugin esitykset Sveitsin liigassa ovat olleet vaihtelevia.

– Heidän kautensa on ollut epänormaali, mutta viime aikoina on tullut taas tulosta. Maalimäärät ovat olleet kovia, Tapola huomauttaa.

Tapola myöntää, että oman joukkueen on onnistuttava molemmissa osaotteluissa täydellisesti.

– Perussuoritus ei riitä, kaikilta pelaajilta tarvitaan nappisuoritus, Tapola sanoo.

Tapparan kauden aiemmissa Champions Hockey Leaguen otteluissa Otto Rauhalalla ja Waltteri Merelällä on ollut iso rooli. Nyt tämä kaksikko on pitkäaikaispotilaiden listalla ja muutama muukin poissaolo kirvesrinnoilla on.

Jonatan Davidsson putosi Jyväskylässä ja hän tuskin pelaa ainakaan tässä ensimmäisessä osassa, Tapola harmittelee.

Tapparan ja EV Zugin välinen ensimmäinen välieräottelu alkaa Tampereen Nokia Arenassa tiistaina 10. tammikuuta kello 18.30. Toinen osa pelataan viikkoa myöhemmin tiistaina 17. tammikuuta Sveitsissä kello 21.15.

Toisessa välieräparissa finaalipaikkaa metsästävät Frölunda ja Luleå Hockey.

– Ihan top-joukkueita kaikki. Kun etukäteen ajatteli menestyjiä tässä kilpailussa, niin kyllä nämä neljä joukkuetta olivat aika korkealla, Tapola alleviivaa.

Lähde: CHL:n tiedote