C-lohkon avausottelunsa voittaneet Kolumbia ja Norsunluurannikko käynnistävät MM-kisojen torstai-päivän keskinäisellä ottelullaan. Kolumbia päihitti Kreikan peräti 3-0 ja Norsunluurannikko puristi Japanin ohi voittaen 2-1.

Kolumbia osoitti, että elämää on myös Falcaon jälkeen. Ainakin juuri nyt enemmän puhetta riittää James Hernandezin ja Teofilo Gutierrezin ympärillä. Gutierrezin maali Kreikkaa vastaan oli miehelle jo 14. 32 ottelussa. James puolestaan osoitti, etteivät Monacon pelaajasta käytetyt ylisanat ennen turnausta olleet liikaa. Hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Norsunluurannikko joutui Japania vastaan takaa-ajajaksi Keisuke Hondan avausjakson maalin jälkeen, mutta onnistui nousemaan rinnalle ja ohi toisen puoliskon aikana. Ensin Wilfried Bony väläytti Valioliiga-kaudelta tuttua osaamistaan puskemalla tasoituksen 64. minuutilla ja Gervinho pamautti ”Norsut” johtoon käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä kaksi minuuttia myöhemmin. Penkillä aloittanut Didier Drogba oli tullut kentälle vain muutamaa minuuttia aiemmin.

Norsunluurannikon päävalmentaja Sabri Lamouchi on vihjannut, että loukkaantumisista kärsinyt Drogba olisi jatkossakin vaihtopelaajan roolissa.

– Ihmiset nauttivat hänet nähdessään, mutta pitää muistaa, että miehen edellisestä 90-minuuttisesta Turkissa on kulunut kuukausia, päävalmentaja totesi SkySportsille.

On hyvin todennäköistä, että ottelun voittaja jatkaa pelejä pudotuspelikierroksella. Norsunluurannikolle kerta olisi ensimmäinen. Kolumbia eteni jatkoon vuonna 1990. Ottelu alkaa torstaina klo 19.00.