Derby Espanyolin ja Barcelonan välillä käytiin kuumissa tunnelmista sateisesta säästä huolimatta ja jälkipyykkiä on pesty jo useampi päivä.

Otsikoissa on ollut ennen kaikkea Espanyol-fanien vihaama Barcan Gerard Pique, joka ei kerännyt ainakaan uusia ystäviä juhlimalla tasoitusmaaliaan vähintäänkin nöyryyttävällä tavalla.

Espanyolin kannattajien vihanpito Piquen kanssa on jatkunut jo vuosikymmenen ja kohteeksi on joutunut myös Piquen kumppani, kolumbialainen pop-tähti Shakira. Viikonloppuna RCDE Stadiumin katsomossa nähtiin suuri lakana tekstillä ”Shakira es de todos” (”Shakira kuuluu kaikille”).

Pique ehätti jo itse valittamaan, että Espanyol ei tee mitään asian suhteen, mutta toisin oli. Toimitusjohtaja Joan Collet on pyytänyt anteeksi lakanasta.

– Olemme syvästi pahoillamme, emmekä jaa näiden fanien ilmaisuja sen enempää huuteluiden kuin lakanoidenkaan osalta, Collet sanoi Marcan mukaan.

– Emme tienneet näiden olemassaolosta, tunsimme itsemme petetyiksi. Lakanoita ei tuotu stadionille, vaan ne oli tehty siellä ja näimme ne vasta kun ne tulivat esiin.

Syyllinen faniryhmä on saanut porttikiellon stadionille ja lisäksi 24 002 euron sakot.