Espanjan cupin, Copa del Reyn, finaalijoukkueet ovat Barcelona ja Alaves – tämä on selvää, mutta missä finaali pelataan on kaikkea muuta kuin selvää.

Luonteva ottelupaikka olisi maan suurin stadion Santiago Bernabeu, mutta Real Madrid ei tunnetusti ole innoissaan cupin finaalista omalla kotiareenallaan, ellei itse pelaa. Ja etenkin jos Barcelona pelaa.

– Pyydän julkisesti ja virallisesti, että Real Madridilla on selkärankaa kirjoittaa kirje ja sanoa että he eivät halua ottelua pelattavan Bernabeulla, Barcelonan puheenjohtaja Joel Gaspart sanoi radioasema Ser Catalunyalle.

– Toivon ettei mitään vessajuttuja keksitä, Gaspart vinoili taannoiselle vastaavalle tilanteelle, jossa Santiago Bernabeu ei voinut isännöidä finaalia WC-remontin takia – todellisen tai keksityn.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez oli kuitenkin myöhemmin kuin ei olisi kuullutkaan Gaspartin vetoomuksesta.

– Finaalia ei voida pelata Bernabeulla rakennustäiden vuoksi, Perez heitti silmää räpäyttämättä Marcan mukaan.

Camp Nou tuskin on realistinen vaihtoehto ja ensisijaisena optiona väläytelty Bilbaon San Mames ei sekään tule kysymykseen päällekkäin osuvan Guns’n’Rosesin konsertin takia. Toistaiseksi ainoana isäntälistalle on ilmoittautunut Atletico Madrid, joka näkisi Copa del Reyn sopivan läksiäisotteluna pian jyrän alle joutuvalle Vicente Calderonille.