Australian ja Espanjan välinen B-lohkon ottelu oli melkoista pakkopullaa, kun panosta ei ollut. Espanjalla oli sen verran ammattiylpeyttä, että se nappasi Brasilian MM-kisojen avausvoittonsa maalein 3-0.

Australia aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja loi alkuhetkillä painetta Espanjan päätyyn. Vähitellen Espanja kuitenkin otti pallonhallinnan itselleen. Yhtään kunnon maalipaikkaa ei silti ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana nähty kummassakaan päässä.

Ensimmäinen varteenotettava mahdollisuus osumaan tuli Jordi Alballe 22. minuutin pelin jälkeen, mutta espanjalaisen veto suuntautui päin maalivahtia. David Villa loi seuraavan tilanteen reilut kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta tuolloin Villan poikittaissyöttö ei muista espanjalaisia tavoittanut.

Pari minuuttia tästä ja Espanja rikkoi kuparisen. Komean kuvion päätteeksi David Villa viimeisteli ”takavasaralla” maalin. Alustuksen tähän taidonnäytteeseen tekivät Andres Iniesta sekä Juanfran.

Toinen puoliaika oli pitkään pelkkää pelailua, mutta 69. minuutilla nähtiin taas Iniestan taidonnäyte. Loistava syöttö Fernando Torresille ja Torres pisti kylmän viileästi pallon pussiin.

Loppu oli Espanjan hallintaa. Kolmas maali syntyi Juan Matan toimesta takatolpalta Cesc Fabregasin nappisyötöstä ja lisämaaleihinkin oli saumat. Enempää maaleja ei kuitenkaan Curitiban illassa nähty.