B-lohkon päätöskierros pelataan maanantaina. Espanja ja Australia kohtaavat kello 19.00 alkavassa ottelussa.

Espanjan osalta kisat ovat sujuneet kaikkea muuta kuin odotusten mukaan. Hallitseva maailmanmestari on hävinnyt molemmat pelinsä ja jatkopaikka lohkosta on karannut jo käsistä. Avauspelissään Espanja hävisi Hollannille 1-5 ja toisessa pelissään Chilelle 0-2. Vicente del Bosquen miehistö ei ole tehnyt vielä yhtään pelitilannemaalia, sillä avauspelin osuma syntyi rangaistuspotkusta.

Espanjan MM-kisoja voi kutsua isoksi katastrofiksi. Tämä on aiheuttanut maassa, ja koko Euroopassa, suurta keskustelua, että pallonhallintaan perustavan pelaamisen aikakausi on nyt ohi.

Osa Espanjan kokeneimmista ja monivuotisista runkopelaajista tulee päättämään maajoukkueuransa näihin kisoihin. Tämän takia del Bosque saattaa hyvin tehdä jo isoja muutoksia maanantain pelin kokoonpanoon, joka olisi perustelua jo kahden heikosti sujuneen pelin takia.

Australian kisat ovat sujuneet odotusten mukaan. Takana on kaksi peliä ja saldona on kaksi tapppiota. Joukkue on kuitenkin pelannut varsin pirteästi ja pystynyt haastamaan Chilen (1-3) ja Hollannin (2-3).

Australian ykköstähti, kahdesti maalinteossa onnistunut, Tim Cahill on pelikiellossa maanantain pelistä.