Entiselle koripalloammattilaiselle merkittävä rooli Euroopan suurimmassa turnauksessa

© Kuva: Getty Images
Jokerien kotipeliputki alkaa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Slovenian Postojnassa järjestettävä FIBA Euroopan suurin tyttökoristapahtuma kerää Euroopasta tyttöpelaajien lisäksi naisvalmentajia ja -erotuomareita viisipäiväiselle leirille 11.7.-15.7.

Entinen naisten maajoukkuepelaaja Tiina Sten toimii tapahtumassa isossa roolissa. Hän toimii leirin Camp directorina

FIBA European Women’s Basketball Summit järjestetään nyt 13. kerran. Jokaisesta Euroopan maasta on kutsuttu leirille kaksi vuonna 2004-syntynyttä pelaajaa, jotka pelaavat ja leireilevät tiiviisti viiden päivän ajan. Myös naisvalmentajille ja -erotuomareille leiri tarjoaa mahdollisuuden päivittäiseen monipuoliseen valmennukseen.

Suomalaisista pelaajista leirillä mukana ovat HNMKY:n Moona Rämö ja Lapuan KoriKobrien Laura Ruuhela. Suomalaisvalmentajista mukana on Reetta Hämeenoja ja erotuomareista Emmi Alm.

Tiina Stenin lisäksi tapahtuman henkilökuntaan kuuluu erotuomarikouluttajana Karolina Andersson. Vuoden alussa FIBA:n erotuomarikouluttajien koulutuksen käynyt Andersson saa ensimmäisen kansainvälisen komennuksen.

Upean ammattilaisuran pelannut Sten valittiin uran päättymisen jälkeen Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelmaan, joka tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Lähde: Basket.fi

Jokerien kotipeliputki alkaa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!