NHL-seura Winnipeg Jetsin suomalaislupaus Patrik Laineen lauantain ja sunnuntain välisellä kierroksella vastaanottama taklaus oli sunnuntain suurin puheenaihe suomalaisessa urheilussa. Laine joutui jättämään pelin Buffalo Sabresia vastaan väliin kolmannen erän alkupuolella jouduttuaan keskialueella yhdysvaltalaispakki Jake McCaben kovan pommin uhriksi.

Taklaus oli puhdas, sitä mieltä oli ainakin moni NHL:n asiantuntija. Myös Buffalon suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen sanoi Ilta-Sanomille, ettei nähnyt tilanteessa virhettä.

Samaa mieltä ei ollut pitkän linjan suomalaistoimittaja Jari Porttila, joka tuomitsi McCaben taklauksen Twitterissä.

– Nyt ajeltiin Patrik Laine tosi törkeästi keskialueella, talutettiin notkuvin polvin ja sekavaisena pukukoppiin, Porttila twiittasi.

Sen jälkeen entinen Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaaja, nykyisin Suomi-sarjassa pelaavaa Nokian Pyryä edustava hyökkääjä Jussi Pesonen, 37, sanoi Porttilalle suorat sanat. Pesosesta Laineeseen kohdistunut taklaus oli ehdottomasti puhdas.

– Puhdas taklaus minkä olisi voinut vetää vieläkin kovemmin loppuun. Takas sinne mäkimonttuun Jari, Pesonen tylytti.

 

Jos alla oleva kuva ei aukea, katso se täältä.

Jussi Pesonen

@Pessotto29

Jari Porttila

@JariPorttila
Nyt ajeltiin @PatrikLaine29 tosi törkeästi keskialueella, talutettiin notkuvin polvin ja sekavaisena pukukoppiin. #nhl #buffalo #sikailu
puhdas taklaus minkä olis voinu vetää vieläkin kovemmin loppuun. Takas sinne mäkimonttuun Jari.

Winnipeg Jets tiedotti sunnuntaina Laineen saaneen tilanteessa aivotärähdyksen. 18-vuotias pistelinko ei osallistunut joukkueen harjoituksiin pyhänä.