Päävalmentajakaruselli käy taustalla kuumana kesken Minskin MM-kisojen. Sveitsiläislehti Blick ”vuosi” viikonloppuna pikku-uutisessa tiedon, että Valko-Venäjän päävalmentaja Glen Hanlon siirtyy kisojen jälkeen Sveitsin maajoukkueen peräsimeen.

Kaudella 2008-09 Jokereita keskikertaisella menestyksellä SM-liigassa luotsannut 57-vuotias Hanlon on jo kolmatta rupeamaansa Valko-Venäjän penkin päässä. Sveitsin osalta tiedon vuotaminen julkisuuteen on noloa paitsi sen takia, että kisat ovat kesken myös siksi, että Hanlonin nykyinen sopimus Valko-Venäjän kanssa ulottuu kevääseen 2015 saakka.

Onko Valko-Venäjä edes tietoinen Sveitsin suunnitelmista, on sveitsiläismedian mukaan epävarmaa. Maan jääkiekkoliitto yrittää parhaansa mukaan lakaista asiaa toistaiseksi maton alle.

– Tällä hetkellä ei ole mitään kerrottavaa. Pelaamme parhaillaan MM-kisoja ja meidän velvollisuutemme valmentajia ja pelaajia kohtaan on keskittyä tällä hetkellä kisoihin, Sveitsin liiton urheilujohtaja Ueli Schwarz sanoi Neue Zürcher Zeitungille.

Vuoto tuskin ainakaan helpottaa kahdella tappiolla kisat aloittaneen Sveitsin pelaamista puhumattakaan päävalmentaja Sean Simpsonista. Simpson on Hanlonin entinen apuvalmentaja Valko-Venäjän maajoukkueessa vuosilta 2005-07, joten kaksikko kaiken lisäksi tuntee toisensa erinomaisesti. Simpsonin jatkosta puhuttiin pitkään viime kevään MM-hopean jälkeen, mutta Sveitsin liitto on kulisseissa nyt tehnyt toisenlaisen ratkaisun.

Ulkopuolisen kannalta tilanne tuo ainakin kosolti lisää mielenkiintoa Sveitsin ja Valko-Venäjän kohtaamiseen maanantaina.