Lumilautailija Enni Rukajärvi on valittu Suomen joukkueen lipunkantajaksi 22. talviolympialaisten avajaisissa. 23-vuotias kuusamolainen slopestylen maailmanmestari osallistuu Sotšissa ensimmäisiin olympialaisiinsa.

– Luonnollisesti tämä on suuri kunnia. Olympialaisissa korostuu kansallisuuden merkitys ja suomalaisuus on enemmän esillä kuin lumilautailussa yleensä. Täällä on hienoa olla osa Suomen joukkuetta, Rukajärvi sanoo Olympiakomitean verkkosivuilla.

Vuonna 2011 MM-kultaa ja X-gamesien mestaruuden voittanut Rukajärvi oli aluksi hämillään kuultuaan valinnastaan lipunkantajaksi.

– Lapsena katselin olympialaisia innoissani televisiosta, mutta silloin ei käynyt mielessäkään että voisin joskus itse olla kisoissa mukana. Kun se tuli mahdolliseksi, ei tullut heti mieleen että nuori naisurheilija uudesta lajista kelpaisi lipunkantajaksi. Tämä on myös hieno kunnianosoitus lajillemme.

Suomen joukkueen johtaja Mika Kojonkoski kertoo, että Rukajärven valinta oli helppo päätös.

– Lumilautailun slopestyle lajina ja Enni Rukajärvi urheilijana edustavat uutta urheilukulttuuria, jossa on tuoreutta, taitoa, energiaa ja rentoutta. Tällaisena haluamme nähdä Suomen joukkueen ilmeen myös Sotšissa, ja tästä syystä Enni oli joukkueen johdon mielestä erityisen hyvä valinta lipunkantajaksi, Kojonkoski sanoo.

Edellisissä talviolympialaisissa Vancouverissa Suomen lippua kantoi jääkiekkoilija Ville Peltonen.