Hopeamitalisti Enni Rukajärvi palasi jo viikko sitten Sotshista kotimaahan. Tekemistä on riittänyt, vaikka kipeä polvi on estänyt harjoittelun käytännössä kokonaan.

– On ollut vähän kiirettä. Kävin pari päivää kotonakin välissä ja sitten takaisin tänne Helsinkiin, Rukajärvi kertoi maanantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Muutaman mäen kävin kokeilemassa lauantaina, mutta kunnolla en ole pystynyt vielä laskemaan. Polvi on paljon parempi, kun en ole tehnyt mitään. Mutta heti kun lähtee laskemaan, alkaa se ärtyä.

Haasteita keväälle on kuitenkin tiedossa – polven ehdoilla toki.

– Ensi viikolla olisi taas kisat Jenkeissä, nyt pitää päättää lähdenkö vain en. Maaliskuun loppupuolella alkaa kuvausjutut, toivottavasti olisin kunnossa ainakin sinne.

– Sain olympialaisista kyllä fiilistä, pystyin tsemppaamaan itseni. Vielä kun polven saa kuntoon niin fiilikset loppukaudesta ovat todella hyvät.

Olet sanonut, että toivot menestyksesi tuovan näkyvyyttä lajille. Onko tämä tavoite täyttynyt mielestäsi?

– On kyllä todella. Olen saanut paljon palautetta, että kaikki ovat fiiliksissä lumilautailusta. Toivon, että se näkyisi niin, että rinteissä olisi yhä enemmän lautailijoita.