Neljän vuoden odotus on vihdoin ohi perjantaina kello 19.00 Suomen aikaa, kun japanilainen erotuomari Yuichi Nishimura viheltää vuoden 2014 MM-kisojen avausottelun Brasilia-Kroatia alkaneeksi Arena de Sao Paulolla.

Isäntämaa Brasilia on hyvässä vireessä, sillä se on voittanut yhdeksän edellistä otteluaan. Se pääsee peliin parhaalla miehistöllään, kun myös nilkkansa harjoituksissa satuttaneen tähtihyökkääjän Neymarin vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi eikä näin estä miehen pelaamista avausottelussa.

Brasilia kantaa niskassaan koko valtavan ja jalkapalloon fanaattisesti suhtautuvan kansakunnan odotuksia, joten avausottelussa ei joukkueen kohdalla ole kyse pelkästään kolmesta pisteestä. Sen pitää esiintyä vakuuttavasti ja osoittaa heti pystyvänsä vastaamaan mestaruusunelmiin. Muuten paine joukkueen ympärillä saattaa käydä musertavan kovaksi.

Kroatia on avausotteluun kaikkea muuta kuin helppo vastustaja. Brasilia tulee pitämään ottelussa enemmän palloa yrittäen löytää reikää Kroatian puolustusmuurista, mutta sen täytyy pitää huoli kenttätasapainosta, sillä Kroatia pystyy iskemään todella nopeasti ja vaarallisesti vastaan. Kroatian riveistä puuttuu pelikiellon vuoksi ykköstykki Mario Mandzukic, mutta kentälle marssivat muun muassa Luka Modric, Ivan Rakitic sekä Ivica Olic, joten tulivoimaa joukkueesta löytyy ilman häntäkin.

Brasilian kivikova hyökkäysnelikko Fred, Neymar, Hulk ja Oscar tulee väkisin sahaamaan vastustajan puolustuksen muutaman kerran auki. Kroatian toivo lepää siinä, että puolustuslinja ja maalivahti Stipe Pletikosa pystyvät pitämään maalin mahdollisimman pitkään puhtaana ja saavat sitä kautta isäntäjoukkueen ottamaan yltiöpäisiä riskejä. Näin saattaisi avautua mahdollisuus iskeä vastahyökkäyksellä maali. Vaaka on kuitenkin niin paljon Brasilian suuntaan kallellaan, että mikä tahansa muu lopputulos kuin kotijoukkueen selvä voitto olisi suuri yllätys.