Kimi Räikkösen odotettu paluu kilparadoille nähdään tulevana sunnuntaina NASCAR Cup Seriesin kisassa Yhdysvalloissa. Räikkönen ajaa osakilpailun Watkins Glenin legendaarisella moottoriradalla Trackhouse -tallin autolla numerolla 91.

Sarjassa toista kautta mukana oleva tiimi on aloittanut vahvasti, eikä Räikkönen sulje pois mahdollisuutta jatkosta. Kisa on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport 1 -kanavalla.

– Toivottavasti pystytään vähän kisailemaan muita vastaan. Enköhän usko, että saadaan ihan hyvä auto sinne kuitenkin, se olisi lähtökohta, ja sitten katsotaan miten pysyy muiden perässä, Räikkönen totesi Viaplay Groupin tiedotteessa.

Räikkönen ei ole ensimmäistä kertaa NASCAR-auton ratissa. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo yli 10 vuotta aikaa, joten paljon on ehtinyt muuttua.

– Kaikki on mahdollista, mutta helpolla se ei tule. Formula 1 -auto ja NASCAR-auto ovat periaatteessa vastakohtia. Aika lähellä ollaan nykypäivänä GT3 tai GT4 -autoa. Autoissa on paljon tehoja. Ajo-ominaisuudet eivät ole kovin hyvät eli auto elää kokoajan eli Kimin luontainen auton hallintakyky tulee varmasti esille heti. Kilpailut ovat suhteellisen pitkiä ja niissä on vahva show-elementti. Aika aggressiivista on kisan lopetus yleensä ja aika paljon kopisee, Viaplayn asiantuntija Toni Vilander kuvailee tulevaa kisaa ja Räikkösen mahdollisuuksia.

Viaplayn tiimistä Mervi Kallio ja Toni Vilander tulevat olemaan paikalla Yhdysvalloissa raportoimassa sekä ennakkoon kisaviikonlopun tapahtumia että itse sunnuntain osakilpailua. Kisan selostavat Mikko Reitti ja Ossi Oikarinen.

Sunnuntain NASCAR-ilta aloitetaan klo 18:00 ”NASCAR X Kimi Räikkönen” ennakko-ohjelman parissa. Varsinainen lähetys paikanpäältä alkaa 21:15 ja itse kisa käynnistyy klo 22:00. Ennakko-ohjelmat ja kisa ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport 1 -kanavalla.

Lähde: Viaplay Groupin tiedote