Norsunluurannikko ja Japani aloittavat kisaurakkansa ottelulla sunnuntaina aamuyöstä kello 04:00 Suomen aikaa.

C-lohko on turnauksen yksi tasaisimmista lohkoista, eikä sieltä voida nostaa selkeätä ennakkosuosikkia. Norsunluurannikon ja Japanin välinen kohtaaminenkin tulee varmasti olemaan todella tiukka, sillä molemmat joukkueet tiedostavat, että kaikilla joukkueilla on yhtä hyvät mahdollisuudet jatkoon.

Molemmat joukkueet ovat kisoissa mukana hyvin kokeneilla ryhmillä. Norsunluurannikon joukkue on fyysinen ja teknisesti osaava kokonaisuus. Keskikentältä ja alakerrasta löytyy taisteluvoimaa ja hyökkäyspäässä osataan pelata luovasti. Joukkueen maalinteon hoitaa kukas muukaan kuin nykyään Galatasarayssa leipänsä ansaitseva Didier Drogba. Tätä kokonaisuutta kirkastaa vielä Afrikan mantereen paras pelaaja Yaya Toure, jolla on loistava kausi takana Manchester Cityssä. Norsunluurannikon heikkous löytyy kuitenkin toppariosastolta. Sol Bamballa (Trabzonspor) ja Kolo Tourella (Liverpool) molemmilla kohtalaisen heikot kaudet takana omissa seurajoukkueissaan. Jos itseluottamus ei löydy MM-kilpailuissa, voi Norsunluurannikon maali soida useaan otteeseen alkulohkossa.

Japani lähtee otteluun kuitenkin lievästi altavastaajana. Joukkueen on laitettava palloa todella ahkerasti liikkeelle, sillä kaksinkamppailuissa ja kovuudessa he eivät voi pärjätä isokokoisille norsunluurannikkolaisille. Japanin suurin huolenaihe on nimekkäimpien pelaajien kuten Shinji Kagawan (ManU) ja Keisuke Hondan (AC Milan) vaisusti sujuneet kaudet seurajoukkueissaan. Japani on osoittanut kykenevänsä tekemään maaleja suuriakin maita vastaan, mutta heidän myös heidänkin alakertansa on todella haavoittuvainen. Japanin valttikortti tulee olemaan tekninen osaaminen ja pallollinen pelaaminen niin tässä ottelussa kuin turnauksen edetessäkin.

Ottelun ennakkoasetelmat vihjaavat hieman sitä, että ongelmia molempien puolustuspäässä tullaan näkemään. Toisen joukkueen virheistä voi avautua hyviä maalipaikkoja ja tilanteita rokottaa vastustajaa. Tasapeli on hyvin mahdollinen lopputulos.