FC Haka hankki odotetusti lisävoimaa topparikalustoonsa. Luottotoppareiden ollessa sivussa, Haka esitteli tiistaina kaksi uutta hankintaa. Johannes Kytilä lainattiin AC Kajaanista ja Luiyi de Lucas saapui Valkeakoskelle Espanjasta. Lucas on kotoisin Dominikaanisesta Tasavallasta, josta harvemmin on pelaajia tullut näille leveysasteille.

Kytilä on käytettävissä heti. Lucasin suhteen Hakan pitää odottaa karanteeniajan päättymiseen, joten debyytti venyy maajoukkuetauon jälkeiseen aikaan. Päävalmentaja Teemu Tainio myöntää, että Lucasin suhteen toimittiin nykyteknologian avulla.

– Lucaksen suhteen ollaan tällä hetkellä ihan videoscouttaamisen varassa. Niiden perusteella kaveri vaikuttaa fyysiseltä ja on aika nopea. Näen, että tuo sellaista fyysistä peliä sinne meidän alakertaan, jos kaikki menee nappiin, Tainio kertoi FC Hakan sivuilla.

– Tässä on omat haasteensa, kun on kaikki karanteenit ja muut, että saadaan kaveri kuntoon. Kun karanteeni loppuu, niin olisi sitten valmiina hyppäämään remmiin, jos testijaksot menee hyvin. Mielenkiinnolla odotan, että onko livenä yhtä hyvä kuin videoilla.

Veikkausliigaa pelataan keskiviikkona neljän ottelun verran. Haka kohtaa FC Lahden Valkeakoskella, Helsingissä pelataan HJK-SJK, Maarianhaminassa IFK-RoPS ja Turussa TPS-HIFK. Kaikki ottelut alkavat 18.30.