Ammattinyrkkeilyn kevyensarjan Euroopan mestaruudesta otellaan 17. joulukuuta Helsingissä, kun suomalainen Edis Tatli puolustaa titteliään Manuel Lanciaa vastaan.

Lancia uskoo löytäneensä Tatlin heikon kohdan.

– Mestari on voitettavissa myös kotikehässään. Olemme löytäneet Tatlin heikkouden, toteaa Lancia tiedotteessa.

Valmistautuminen 17.12. Hartwall Arenalla iskettävään mestaruusotteluun on juuri nyt kovimmillaan. Tatli puolustaa mestaruusvyötään 29-vuotiasta Lanciaa vastaan. Lancian uran ainut tappio on tullut Massimilliano Ballisaille, jonka Tatli voitti maaliskuussa Espoossa.

– Edis Tatlin kohtaaminen on tähänastisen urani yksi kovimmista otteluista jo ennakkoasetelmiltaan. Samanlainen kova vastus oli belgialainen Bauwens, jonka voitin vuosi sitten, kertoo Lancia Dominus Boxing Groupille lähettämässään viestissä.

– Valmistautuminen mestaria vastaan on kovaa ja raakaa työtä, mutta voittamiseen vaaditaan huippukunto. Olen nyrkkeillyt 13 vuotta, joten tiedän, mitä minun tulee tehdä voittaakseni Tatli. Olemme myös löytäneet hänestä heikkouksia, joita tulemme hyödyntämään taktisesti.

– Olen päättäväinen, ja sitoutumiseni edessäni olevaan tehtävään – Tatlin voittamiseen – on suurin vahvuuteni. Siksi kehotan Tatlin kannattajia ja nyrkkeilyn ystäviä tulemaan paikan päälle sankoin joukoin. Tulette näkemään joulukuussa huippukovan mestaruustaistelun, päättää Lancia terveisensä.

Huippuiskussa oleva Tatli tyytyy hymähtämään Lancian puheille.

– Jokaisella on heikkouksia, mutta omat vahvuuteni ovat kuitenkin liikaa Lancialle.

ALL IN FIGHT NIGHT -tapahtuma Hartwall-areenalla 17.12. Suomen ammattinyrkkeilyn huipuista lavalla Tatlin lisäksi, Eva Wahlström, Niklas Räsäsen ja Robert Helenius. Liput tapahtumaan myy Lippu.fi, ja Viaplay näyttää tapahtuman suorana.