Yksi kaikkien aikojen suomalaissenttereistä, Matti ”Hakki” Hagman, arvioi Sebastian Ahon nousevaan todella kovaan asemaan jo neljä vuotta sitten. Aho pelasi jääkiekon miesten MM-kisoissa ja Hagman kommentoi tuolloin SuomiKiekon haastattelussa Ahon osaamista.

– Aho on mielestäni kuin nuori Igor Larionov. Miettii kaikki pelitilanteet etukäteen. Pieniä, fiksuja siirtoja koko ajan, Stadin Kingi Matti Hagman vertasi.

Hagmanin vertaus aikoinaan kuuluisan ”Punakoneen” kapellimestariin on saanut katetta. Hagman ei ole suinkaan ainoa, joka on tietokonemaisen varmoja siirtoja tehneen Larionovin ja Ahon samaan lauseeseen laittanut, joten lupaukset ovat lunastettu. Larionov voitti urallaan kaiken mahdollisen, Aholla on vielä tähän paljon matkaa – mutta on paljon aikaakin.

Viasat ja Viaplay hemmottelevat Sebastian Ahon ja muun Carolinan otteilla tiistaina. Päivän kattaus sisältää useampia Carolinan NHL-otteluita tältä kaudelta. Niissä esiintyy edukseen luonnollisesti myös Ahon tutkapari, Teuvo Teräväinen.

Viasatin ja Viaplayn teemaviikko jatkuu keskiviikkona ja tällöin seurannassa on Patrik Laine ja Winnipeg Jets.