Valioliigakausi sai todella jännittävän päätöksen sunnuntain viimeisellä kierroksella ja lopulta Manchester City leivottiin mestariksi.

Asetelma oli ennakkoon paperilla selvä: City voittaa kotonaan Aston Villan ja Liverpool kotonaan Wolverhamptonin ja näin ollen kaksikon eroksi jää yksi piste Cityn hyväksi. Näin lopulta myös kävi, mutta melkoisen draamankaaren jälkeen.

Liverpool jäi heti alkuun tappiolle omassa ottelussaan ja pian kävi samoin myös Citylle. Ottelut olivat jo toisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla ja City 0-2-tappiolla ja Liverpool 1-1-tilanteessa. Erittäin hermostuneesti pelannut City löysi kuitenkin viime hetkillä punaisen langan ja nousi uskomattomasti 3-2-voittoon. Myös Liverpool käänsi ottelunsa lopussa edukseen, mutta mestaruus matkasi Manchesteriin.

– Onnittelut Manchester Citylle ja Pep Guardiolalle. Kiitos Aston Villalle ja Wolverhamptonille siitä, että teitte tästä todellisen taistelun, Citya loppuun saakka hiillostaneen Liverpoolin manageri Jürgen Klopp tiivisti Sky Sportsille.