Argentiina joutui tekemään pitkän päivätyön kammetakseen Sveitsin tieltään. Ottelu ratkesi Angel Di Marian tekemään maaliin jatko-ottelun viime hetkillä.

Ottelu alkoi tasaisesti ja pelissä mentiin päästä päähän, mutta maalipaikat olivat kortilla kummassakin päässä.

27. minuutin kohdalla tuli ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Granit Xhaka pääsi laukomaan vastapalloon, mutta Sergio Romero torjui kudin jaloillaan. Heti perään toisessa päässä Ezequiel Lavezzi pääsi kokeilemaan, mutta Diego Benaglio onnistui peittämään laukauksen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Josip Drmic pääsi Argentiinan puolustukselta karkuun, mutta hänen nostoyrityksensä Romeron yli jäi vaillinaiseksi ja päätyi suoraan argentiinalaisvahdin näppeihin.

Ottelun toinen puoliaika alkoi vauhdikkaammin, kun Argentiina loi vaarallisen tilanteen heti alkuhetkillä, mutta se vesittyi kasaan Johan Djouroun hyvän puolustustyöskentelyn takia. Toisessa päässä Xherdan Shaqiri esitteli laukaisutekniikkaansa vapaapotkusta, mutta Romero nappasi pallon ylänurkasta.

Reilun tunnin jälkeen Argentiina sai siihen mennessä parhaan paikkansa, kun Gonzalo Higuain pääsi puskemaan, mutta Benaglio torjui pallon maalin yli kulmaksi. Argentiina alkoi entistä vahvemmin vyöryttää hyökkäyksiä kohti Sveitsin maalia ja vartti ennen loppua Lionel Messi oli lähellä olla jälleen joukkueensa sankari, kun hän puikkelehti vetopaikkaan, mutta Benaglio torjui Messin tulisen kudin.

Argentiina hallitsi kauttaaltaan kenttätapahtumia eikä Sveitsi päässyt juurikaan Argentiinan kenttäpuoliskolla vierailemaan. Punapaidat kuitenkin puolustivat erinomaisesti eikä Argentiina löytänyt aukkoja Sveitsin puolustuksesta. Näin ottelu eteni jatko-otteluun.

Jatko-ottelu alkoi jälleen Argentiinan hallinnassa, mutta se pelasi erittäin tunnustelevasti eikä lähtenyt yltiöpäisesti hyökkäämään. Sveitsi pystyi hieman rakentelemaan puolittaisia paikkoja, mutta huippupaikat olivat kortilla ensimmäisessä jatko-ottelussa. Toisen puoliskon alussa sitä ennen vaisun ottelun pelannut Angel Di Maria antoi vasurinsa puhua, mutta Benaglio venytti kudin yläkulmasta.

Ottelu näytti venyvän jo rangaistuspotkukilpailuun, mutta pari minuuttia ennen loppua Messi nousi vahvasti Sveitsin puolustuksen keskeltä ja syötti laitaan Di Marialle, joka sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Sveitsi sai vielä lisäajalla huippupaikan, kun Blerim Dzemaili pääsi puskemaan, mutta sveitsiläisten epäonneksi pusku kilpistyi tolppaan ja paluupallo meni Dzemailin jaloista yli päätyrajan. Shaqiri pääsi vielä 17 metristä laukomaan vapaapotkua, mutta se kilpistyi muuriin. Näin Argentiina pääsi juhlimaan puolivälieräpaikkaa.