Rangers voitti veitsi kurkulla pelatun NHL:n pudotuspelisarjan viidennen ottelun Pittsburghia vastaan. Rangers oli kotonaan pakkovoiton edessä ja sen he myös ottivat. Tämä siitäkin huolimatta, että alku oli tahmea. Pittsburgh meni ottelussa 2-0 johtoon, mutta toisessa erässä Rangers sai tehovaihteen päälle.

Kolmen minuutin sisään Rangers teki kolme maalia ja meni johtoon. Pittsburgh vielä tasoitti, mutta kolmannessa erässä Rangers venytti sarjaa tekemällä kaksi maalia ja siirtämällä ratkaisua ainakin kuudenteen otteluun ja Pittsburghiin.

Jälkikäteen eniten puhetta aiheuttanut tapahtuma sattui toisessa erässä. Rangersin Jacub Trouba niittasi ylävartaloon kohdistuneen taklauksen Penguins -kapteeni Sydney Crosbyyn. Taklaus ei ollut hurjan näköinen, mutta tapahtui pelitilanteen ulkopuolella. Aluksi näytti, ettei seurauksia ole, mutta pian selvisi, että supertähdellä ei ole kaikki kunnossa. Tuskainen Crosby istui vaihtopenkillä hetken ja katosi lopulta pukukoppiin. Hän ei enää palannut peliin.

Penguinsin valmentaja Mike Sullivan antoi ymmärtää, että kyseessä oli tahallinen vahingoittaminen. Ottelun jälkeen hän sanoi seuraavasti:

– Näittekö taklauksen? Todennäköisesti teidän mielipiteenne on sama kuin minun, Sullivan kertoi medialle ja viittasi vahingoittamistarkoitukseen.

Pittsburghille inspiroivan kapteenin menetys sekoitti pasmat ja lopulta peli valui Rangersille. Joukkueen onnistuja oli jälleen Jake Guentzel, joka teki tällä kertaa kaksi maalia. Rangers onnistui laajalla rintamalla, ratkaisijoita löytyi tällä kertaa jopa hyökkäyspään absoluuttisen tähdistön ulkopuolelta.

Joukkueiden välinen kuudes ottelu pelataan Pittsburghissa. Penguins johtaa sarjaa voitoin 3-2. Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki NHL:n pudotuspelit suorina lähetyksinä.