MM-kisojen toistaiseksi suurin yllättäjä Costa Rica kohtaa D-lohkon viimeisessä ottelussaan Englannin Suomen aikaa klo 19.00. Costa Rica on selvittänyt tiensä jo jatkoon lohkosta, mutta tasapelipistekin Englannista riittäisi tuomaan lohkovoiton. Englanti puolestaan pelaa vain kunniastaan kahden aiemman tappion myötä.

Costa Rica on selvittänyt tiensä kerran aiemminkin jatkopeleihin se tapahtui vuonna 1990. Nyt maa on uusinut tempun ja haluaa varmasti voittaa lohkonsa, jotta saisi ”helpomman” vastustajan pudotuspeleissä. Costa Rica tiettävästi muuttanee hieman kokoonpanoaan ja antaa peliaikaa vähemmän vastuuta saaneille pelaajille.

Englanti lähtee kahden niukan tappion myötä vain puhdistamaan kilpeään ja pelaamaan kunniasta. Illan otteluun Roy Hodgson pistää kahta miestä lukuunottamatta koko avauskokoonpanon uusiksi. Vain Gary Cahill ja Daniel Sturridge jatkavat edellisen pelin avanneista pelaajista. Hodgson haluaa antaa kaikille pelaajille kokemusta MM-tasolla. Esimerkiksi 18-vuotias vasen pakki Luke Shaw ja 20-vuotias keskikentän Ross Barkley ovat ensimmäistä kertaa avauksessa virallisessa ottelussa Englannin paidassa. Joukkueen kapteeni Steven Gerrard aloittaa penkin puolelta ja kapteeninnauhaa käsivarressaan pitää Frank Lampard. Ottelun on huhuttu olevan Lampardin viimeinen peli maajoukkueessa.

Lohkotilanteesta ja ennakkoasetelmista huolimatta Englanti on pienoinen ennakkosuosikki. Costa Ricalle kuitenkin sopii altavastaajan asema ja peli päättyy 1-1.