Puolivälierien viimeisessä kohtaamisessa välieriäpaikasta taistelevat Hollanti ja Costa Rica. Ottelu alkaa kello 23 Suomen aikaa.

Hollanti on edennyt vakuuttavasti puolivälieriin valmentajansa Louis van Gaalin nerokkaiden pelitaktiikoiden avulla. Joukkue on pelannut jokaisessa ottelussaan hieman erilaista jalkapalloa. Syksyllä Manchester Unitedin päävalmentajaksi siirtyvä van Gaal on saanut varsin nimettömän ryhmän pelaamaan hyvin tehokkaasti. Hollannin viisaat pelisysteemit ovat tuottaneet tulosta, vaikka pelillisesti monien mielestä pelit eivät ole olleet viihdyttäviä. Vain voitot kuitenkin ratkaisevat. Paljon on puhuttu myös Arjen Robbenin sukelluksista, joita mies jopa itse myöntää harrastavansa.

Costa Rican puolivälieräpaikka on maan paras saavutus MM-kisoissa koskaan. Costa Rican uskottiin jäävän alkulohkoon kovassa D-lohkossa, mutta joukkue etenikin neljännesvälieriin lohkoykkösenä ja kohtasi Kreikan. Tiukan rangaistuspotkuille menneen ottelun Costa Rica voitti lopulta, kun joukkueen maalivahti Keylor Navas torjui upeasti Theofanis Gekasin laukauksen. Costa Rica on pelannut todella hyvää joukkuepeliä läpi turnauksen, mutta joukkueen suurin tähti on ollut ehdottomasti heidän kapteeninsa Bryan Ruiz. Illalla näemme pystyykö Costa Rica murtamaan kapteeninsa johdolla vankan Hollannin joukkueen.

Tässäkin otteluparissa välieräpaikasta tullaan käymään todella tiukka ja tasainen kamppailu. Ratkaisua haetaan hyvin todennäköisesti jälleen jatkoajalta tai rangaistuspotkukilpailusta.