Costa Rica lähtee hakemaan kisojen toista yllätystään, kun D-lohkon illan ottelussa se kohtaa Italian. Peli pelataan Suomen aikaa klo. 19.00. Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteistä.

Italia voitti avuausottelussaan Englannin lukemin 2-1 huikean taistelun jälkeen. Tuolloin Mario Balotelli iski joukkueensa voittomaalin. Tämän illan Costa Rica-otteluun joukkue lähtee suurena ennakkosuosikkina. Joukkue tuskin on yllätettävissä, niin kuin Uruguay oli ja Italia pyrkiikin estämään Costa Rican vastahyökkäykset varmuudella. Italia lähtee varmasti hakemaan voittoa aktiivisemmin kuin Costa Rica. Italian pallonhallintaan perustuva pelityyli on saanut lempinimen: ”Tikitalia”. Viime pelistä loukkaantumisen takia sivussa olleet Gianluigi Buffon ja Mattea De Sciglio ovat palanneet joukkueen harjoituksiin, mutta miesten pelikunto on vielä arvoitus.

Costa Rica lähtee otteluun täysin haastajan roolissa. Avausottelussaan se voitti sensaatiomaisesti Uruguayn lukemin 3-1. Tuolloin joukkueen aseena olivat nopeat vastahyökkäykset ja samaa reseptiä käytetään varmasti myös Italiaa vastaan. Costa Rica tulee puolustamaan entistä tiukemmin ja kytännee vain vastaiskuja tulikuuman Joel Campbellin johdolla. Joukkue tyytyy ottelussa varmasti vain tasapeliinkin, sillä sekin piste voi viedä joukkueen jatkoon. Altavastaajan rooli sopii joukkueelle hyvin ja he pääsevät pelaamaan täysin paineettomassa tilassa. Voitolla Costa Rica olisi varmasti jatkossa alkulohkosta.

Italia ottanee pelin haltuun ensimmäisestä minuutista alkaen ja saanee voittoon tarvittavat maalipaikat. Azzurri-miehistössä on yksilötaitoa Andrea Pirlon johdolla huomattavasti enemmän, kuin Costa Ricalla. Italia voittaa parin maalin erolla ja on erittäin lähellä jo jatkopaikkaa.