Riihimäen Cocks juhli neljättä peräkkäistä käsipallon Suomen Cupin voittoaan kukistamalla lauantaina Kauniaisissa pelatussa finaalissa GrIFK:n 36-24 (16-11).

Kansainvälisillä kentilläkin menestystä niittänyt Cocks on tämän kauden osalta tappioitta myös SM-liigassa ja lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina eikä se antanut GrIFK:n yllättää itseään. Kotiyleisön siivittämänä GrIFK pysyi Cocksin kannassa 40 minuuttia, mutta sitten riihimäkeläiset latoivat kuusi maalia putkeen GrIFK:n verkkoon ja ero venähti kymmeneen maaliin. Siitä GrIFK ei enää toipunut.

Joukkueet kohtasivat myös viime kauden finaalissa ja tuolloinkin Cocks oli etevämpi. Cup-voitto oli Cocksin yhdeksäs viimeisen 12 vuoden aikana.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tänään joukkueen asenne oli heti alusta oikealla tasolla. Pojat puolustivat erittäin hyvin alusta lähtien koko ottelun läpi. Lisäsimme tasaisesti johtoa alussa ja hieman huono tuuri ratkaisuissa johti siihen, ettemme ratkaisemaan aikaisemmin. Toisella puoliajalla teimme sitten tarvittavan ero, joka johti hyvään lopputulokseen Savukynas totesi Käsipalloliiton tiedotteessa.

Finaalin parhaana pelaajana palkittiin Cocksin maalivahti Giedrius Morkunas.

Kuva: Newspix24/Matti Matikainen