Valioliigaa ovat hallinneet ylivoimaiseen tapaan Manchester City ja Liverpool. Yhdessä kauden vaiheessa näytti, että City menisi menojaan, mutta joukkueen pieni alavire ja Liverpoolin pomminvarma pelaaminen toi joukkueet käytännössä tasoihin.

Kun yksi ottelu on pelaamatta, joukkueiden välinen ero on yksi piste. Ylivoimasta kertoo, että kolmantena oleva Chelsea on jäänyt kärkijoukkue Citystä 19 pistettä!

Cityn maaliero on Liverpoolia parempi, joten jos sunnuntaina tapahtuisi yhtälö Cityn tappio ja Liverpoolin tasapeli, City olisi ilman todellista murskatappiota mestari. Muuten kyseessä on pitkälle tilanne, jossa vain voitolla juhlitaan mestaruutta: jos City voittaa kotonaan Aston Villan, City on mestari. Jos City pelaa tasan tai häviää, ja Liverpool voittaa kotonaan Wolverhamptonin, Liverpool on mestari.

Joka tapauksessa, kumpikin joutuu pelaamaan vain voitosta vastustajaa vastaan, joista kummallakin on vain kiusaajan rooli.

Valioliigan viimeinen kierros pelataan kokonaisuudessaan sunnuntaina alkaen 18.00. Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki kierroksen ottelut. Myös studiojoukkue on paikalla arvioimassa, miten kausi huipentuu.