CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumann on tyytyväinen Champions Hockey Leaguen kehitykseen sarjan viidennellä kaudella.

Alkulohkovaihe tarjosi toimitusjohtaja Baumannille jääkiekkoelämyksiä ympäri Eurooppaa.

– Ensimmäinen kohokohta tuli jo avauskierroksella, kun matkustin Pilseniin. Oli todella vaikuttunut, miten hyvin he suoriutuivat kaukalossa ja olin vaikuttunut heidän faneistaan.

– Tychyssä ihoni meni melkein kananlihalle, koska en ole koskaan nähnyt sellaisia faneja laulamassa katsomossa lähes 60 minuuttia. Tämä on juuri sitä, mitä haluan nähdä, Baumann kertoo.

Baumann muistuttaa, että CHL:llä riittää vielä tavoitteita saavutettavaksi, mutta kokonaisuudessaan liiga on tälläkin kaudella ottanut askeleita oikeaan suuntaan.

– Jos summaan lohkovaiheen yhteen, niin 10 joukkuetta taistelemassa viidestä jatkopaikasta viimeisenä ottelupäivänä oli ehdottomasti toivelistani kärjessä, ja näin myös tapahtui.

Vahva todiste liigan kehityksestä on se, että ensi viikolla käynnistyvissä CHL-pudotuspeleissä on edustettuna peräti yhdeksän maata. Suurin edustus on Sveitsillä, joka sai kaikki neljä seuraansa jatkoon. Baumann nostaa erikseen esiin ranskalaisen Rouen Dragonsin ja norjalaisen Storhamar Hamarin paikat pudotuspeleissä.

– Monipuolisuus on mahtava juttu. Kun aloitimme Champions Hockey Leaguen, playoffeissa oli vain viisi maata. Pohjoismaiden dominanssi oli valtavaa ja se on nyt muuttunut. Melkein mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa. Ei ole enää heikkoja joukkueita, ei heikkoja otteluita. Se on uskomatonta.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on odotettavissa kovia kohtaamisia. CHL-mestaruudesta taistelee edelleen kaksi seuraa, joista Kärpät kohtaa sveitsiläisen Zürich Lionsin ja Tappara tshekkiläisen Kometa Brnon. Näiden otteluiden ohella Baumann nostaa etukäteen esiin muutaman kohokohdan.

– Pudotuspeleissä on vain kovia otteluita ja kovia taisteluita. Mutta esimerkiksi Malmön ja SC Bernin kohtaaminen on aikamoinen kohokohta. Myös molemmat suomalaiset saivat aika kovat vastustajat. Odotan mielenkiinnolla, miten suuret joukkueet pärjäävät, mutta myös pienemmät. Alkulohkossa 17 pistettä 18:sta saalistanut Pilsen saa nyt taistella Bolzanon kanssa, se on ehdoton kohokohta myös, Baumann kertoo.

CHL:n neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 6. marraskuuta ja toiset osaottelut 20. marraskuuta.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Lähde: CHL:n tiedote.