CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumann haluaa kehittää CHL:ää vuosi vuodelta paremmaksi sarjaksi.

Ensimmäinen CHL-kausi pelattiin kaudella 2008–2009. Se korvasi aiemmin pelatun European Champions Cupin. Sen jälkeen pelattiin European Trophyä ja CHL palasi kartalle uudelleen kaudella 2014–2015. Nyt CHL pyrkii kehittymään sarjana.

– Saimme kritiikkiä, että olemme liian amerikkalaisia, joten meidän täytyi tulla enemmän eurooppalaiseksi. Kritiikkiä tuli siitä, että olemme kasvottomia, CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumann kertoo.

– Haluamme antaa pelaajille mahdollisimman hyvän alustan, jossa he voivat antaa parastaan faneille. Näin fanit tulevat näkemään loistavaa jääkiekkoa, kuten he näkivät jo viime kaudella.

– Näimme viime vuonna loistavan finaalin ja haluamme jatkaa siitä, koska jäällä emme koskaan ole saaneet kritiikkiä. Pelintaso on aina ollut kovaa ja totista.

– Haluamme jatkaa tätä työtä ja tarkoituksena on saada Champions Hockey League viiden tähden tuotteeksi. Se on tavoitteemme.

– Fanit ovat avain ja meidän täytyy saada heitä peleihin. Tshekeissä ja Sveitsissä katsojaluvut ovat jo hyviä ja toivomme, että se jatkuu, koska se helpottaa työtämme.

Euroopassa on vuosikymmenten varrella kokeiltu erilaisia sarjoja. CHL on ottanut paikkansa Euroopan kiekkokentässä ja haluaa pysyä siellä.

– Olemme ylpeitä siitä työstä mitä olemme tehneet tähän mennessä, mutta emme ole vielä siellä missä haluamme olla, Baumann toteaa.

Champions Hockey League muuttui merkittävästi kaudelle 2017–18, kun mukaan pääsi ainoastaan urheilullisen menestyksen perusteella valitut joukkueet. Osallistujamäärä väheni 48 joukkueesta 32 joukkueeseen.

– Teemme todella paljon töitä tämän asian eteen, ennen kaikkea joukkueiden eteen. CHL:ssä pelaa tällä hetkellä vain parhaista parhaat. Tietysti joukkueita tulee vaihtumaan ensi vuonna, mutta moni jää ja näin perheestä tulee pienempi ja pienempi. Toivottavasti näin fanit oppivat rakastamaan myös muita joukkueita muualta Euroopasta. He oppivat myös muiden vastustajien erikoisuudet.

– Meidän tavoitteemme on saada jääkiekkoperhe tuntemaan toisensa, kuten Chelsea, ManU, Bayern, Barcelona ja Real Madrid tekevät. Näin ei vielä ole tapahtunut, mutta se on tavoitteemme jatkossa.

– Meidän täytyy tietysti vakuuttaa vielä toimittajia, mutta toisaalta myös he ovat ymmärtäneet, mikä pelin taso on jäällä. Se helpottaa meitä paljon. He tajuavat, että kehitys kestää muutaman vuoden. Olen aika varma, että myös toimittajat tulevat seuraamaan mitä valmentajat sanovat turnauksesta jo nyt.

CHL:ssä palkintopotteja on kasvatettu viime kaudesta ja niitä pyritään kasvattamaan kausi kaudelta.

– Ruotsissa raha ei ollut ensimmäinen asia. He haluavat voittaa turnauksen ja ajattelevat urheilullista puolta. Sama juttu tuntuu olevan myös Suomessa. Pytyn nostaminen ilmaan tulee palkintorahojen edelle. Se riippuu paljon maasta, koska Sveitsissä se oli iso aihe.

– Tietysti raha on todella tärkeä asia. Loppujen lopuksi seurojen pitää maksaa pelaajille, valmentajille ja työntekijöilleen palkkaa. Siksi haluamme ensin vakiinnuttaa palkintorahat ja nostaa sitä tulevaisuudessa huomattavasti.

Myös turnausmuotoa pyritään kehittämään saatujen kokemusten ja palautteen myötä.

– Yritämme aloittaa turnauksen ensi vuonna myöhemmin. Tänä vuonna aloitimme jo viikkoa myöhemmin ja ensi vuonna taas viikkoa myöhemmin. Tämä tietysti on kaikki riippuvaisia siitä, milloin seurat aloittavat kautensa.

Jalkapallon Mestarien liigassa finaali on todella iso tapahtuma ja sen järjestämisestä kilpailevat joka vuosi kaikki Euroopan suurkaupungit.

– Mietimme jo finaalin järjestämistä isoon kaupunkiin kuten Lontoo, Berliini tai Praha. Olemme miettineet myös tällaista kuin ”Final Four” kuten käsipallossa aikaisemmin. Päätöksiä ei ole tehty kuitenkaan vielä.

– Tavoitteemme, että pystyisimme jatkossa kertomaan vuotta aikaisemmin, missä finaali pelattaisiin. Vielä on kuitenkin liian aikaista tällaiseen.

KHL loistaa toistaiseksi poissaolollaan CHL:stä, mutta siihen asiaan pyritään saamaan muutos mahdollisimman pian.

– Mitä tulee KHL:ään, niin kymmenen vuoden päästä on ”must”, että he ovat myös CHL:ssä.

– Iso tavoite jatkossa on myös, että miksi emme järjestäisi Victoria Cupia uudelleen? Missä NHL-joukkue pelaa CHL:n finalistia vastaan, Baumann toteaa.

Lähde: CHL:n tiedote.