Chile ja Australia kohtaavat perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 01.00. Ottelu on B-lohkon kamppailu.

Chile on yksi kisojen mustista hevosista. Jo pelkästään se, että kisat pelataan kotimantereella, antaa ison edun Jorge Sampaolin luotsaamalla joukkueelle. Arpaonni ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, sillä lohkon jatkopaikoista taistelevat myös Espanja ja Hollanti. Tämän takia Chile on pakkovoiton edessä perjantaina Australiaa vastaan, turhiin pistemenetyksiin ei ole varaa.

Sampaolin Chile pelaa todella aktiivista ja vauhdikasta jalkapalloa. Joukkue prässää ylhäältä ja pyrkii riistoihin aikaisessa vaiheessa. Chile osaa hyvin myös pallokontrollin, joten sen pelityylin ennakointi vastustajille on hankalaa. Päävalmentaja Sampioli tykkää myös vaihdella pelijärjestelmää vastustajan mukaan, joten Chileltä voi odottaa mitä vaan.

Australian päävalmentajana toimii Angelos Postecoglou, jonka johdolla ”Socceroos” pyrkii pelaamaan pallonhallintaa ja aktiivista prässipeliä. Nämä ovat varmasti toimivia Aasian karsintalohkossa, mutta MM-kisoissa tämä pelityyli voi kostautua pahemman kerran.

Chilen tärkein pelaaja on keskikentän Arturo Vidal, jonka kautta joukkue rakentaa hyökkäyspeliään. Vidal on kärsinyt vammoista ja lopullinen pelikunto on vielä pieni arvoitus. Hyökkäyspäässä Alexis Sanchez on myös isossa roolissa. Barcelonan nopeajalkainen pelaaja on erityisen vaarallinen, jos hänelle pystytään pelaamaan pallo nopeasti riistojen jälkeen.

Australian ryhmityksen ykkösnimet ovat maalivahti Mathew Ryan sekä keskikentän pohjan Mile Jedinak. Ryan pelasi erinomaisen kauden Belgiassa ja torjuntatöitä riittää varmasti myös perjantai-iltana. Jedinak puolestaan pelaa Crystal Palacessa ja kantaa suuren vastuun Australian pallollisessa pelaamisessa. Hyökkääjä tai keskikentän hyökkäävässä roolissa pelaava Tim Cahill on Australian kokenein pelaaja ja pomminvarma viimeistelijä 16-alueen sisällä.

Chilen on pakko voittaa ottelu, jos se mielii jatkopeleihin. Paineet ovat varmasti kovat, mutta Sampaolin miehistö ottaa parin maalin voiton.