Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n konferenssifinaaleissa nähtiin sensaatio. Vuosien ajan täysin varjojen mailla vaeltanut Cincinnati Bengals raivasi tiensä NFL:n finaaliin, Super Bowliin. Bengalsin piti olla pelkkä suupala Kansas City Chiefsille. Toisin kävi, vaikka alussa kaikki meni normaalin käsikirjoituksen mukaan. Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes käytti tehokkaasti luottomiehiään ja joukkue teki kolmella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan touchdownin. Bengalsille jäi täysin statistin rooli ja peli näytti jo hyvin selvältä toisen neljänneksen loppupuolella.

Etenkin, kun puoliajan viime hetkillä Chiefs sai pallon yhden jaardin päähän Bengalsin maalialueesta. Ahneus yrittää touchdownia potkumaalin sijaan, pari epänormaalia virhettä ja lopulta kellon käyminen loppuun jätti Chiefsin nollille ja antoi Bengalsille oljenkorren. Tauolle mentiin joka tapauksessa Chiefsin selvässä 21-10 johdossa.

Hirmuisia lukemia takonut ensimmäisellä puoliskolla takonut Mahomes vajosi kuolevaisten tasolle toisella jaksolla. Hyökkäys pysähtyi kerta toisensa jälkeen ja Bengals kiri kolmannella neljänneksellä tasoihin. Viimeisellä neljänneksellä Bengals meni vielä kolmen pisteen johtoon, mutta pallo viime minuuteilla pallo oli Chiefsilla. Viime vuosina on nähty lukuisia kertoja, kuinka Mahomes ja kumppanit vyöryvät vastustamattomasti voittoon, kun pistesuorituksia on tarvittu. Tältä näytti nytkin – Chiefs sai pallon red zonelle ja koko fanaattinen kotiyleisö odotti armoniskua. Ja taas tuli sulaminen. Chiefs suli ratkaisupalloissa, Mahomes tuupattiin taaksepäin ja lopulta kotijoukkue joutui tyytymään potkumaaliin ja jatkoaikaratkaisuun.

Jatkoajan teikkaus päättyi jälleen kerran Chiefsin voittoon. Kotiyleisö puhkesi villiin tuuletukseen ja hidastukset kertoivat Chiefsin pelaajien tehneen saman, kun selvisi, että Chiefs saa jatkoajalla ensimmäisenä pallon. Vaikutti siltä, että Chiefs faneineen piti asiaa taputeltuna. Tämä ripaus ylimielisyyttä näkyi, kun peli jatkui. Heikkoja suorituksia, joista heikoin oli lopulta ottelun käännekohta: Mahomes yritti vaikeaa heittoa Tyreek Hillille metodilla, joka on niin monta kertaa onnistunut. Bengals kuitenkin haistoi kuvion ja otti syötönkatkon erinomaisesta kenttäasetelmasta. Ja sitten Joe Burrow ja kumppanit vyöryivät vastustamattomasti kohti Chiefsin maalia. Armoniskun antoi nuori potkaisijasensaatio Evan McPherson, jonka suoritus osui jälleen haarukkaan ja vei Bengalsin Super Bowliin.

Toisessa välierässä nähtiin huima nousu ensimmäisen välierän tapaan. Kotijoukkueena pelannut Los Angeles Rams oli kymmenen pisteen takaa-ajoasemassa, kun viimeinen neljännes alkoi. Tähtipelaajia kuhiseva Rams käytti lopulta tilaisuutensa San Franciscoa paremmin ja kuroi ensin eron umpeen ja meni lopulta ohi. Voitto rakkaasta vihollisesta takasi paikan Super Bowlissa ja vieläpä omalla kotistadionilla.

Kauden huipennus pelataan Los Angelesissa 13. helmikuuta. Ottelu nähdään Elisa viihde Viaplayn tarjonnassa sekä V-sport -kanavilla.