Englantilaisen jalkapallon puhutuin asia on sunnuntai-illasta saakka ollut Chelsean maalivahdin Kepa Arrizabalagan käytös liigacupin loppuottelussa Manchester Citya vastaan.

Chelsean manageri Maurizio Sarri yritti ottaa Kepaa vaihtoon ottelun lisäajan loppuhetkillä, kun Kepa oli kärsinyt jalkakrampista pariin eri otteeseen. Kepa kuitenkin häkellytti toiminnallaan ja kieltäytyi tulemasta vaihtoon siitäkin huolimatta, että uusi mies oli jo tulossa sisään ja vaihtotaulun numerot olivat koko yleisön nähtävillä.

Chelsean kakkosmolari Willy Caballero oli jo hanskat kädessä sivurajalla, mutta ei koskaan päässyt kentälle Kepan jääräpäisyyden takia.

Jälkeenpäin on arvuuteltu, olisiko Caballeron vaihtaminen kentälle ollut Sarrilta taktinen ratkaisu, sillä argentiinalainen tunnetaan hyvänä pilkkutorjujana. Ottelu eteni rangaistuspotkuille.

Ken tietää, olisiko Caballero torjunut pilkkukisassa enemmän kuin Kepa. Espanjalainen sai kiinni yhden rankkarin, eikä se riittänyt Chelsealle vaan City nosti cup-pokaalia onnistuttuaan neljästi viidestä laukauksesta.

Tilastojen valossa Caballero on jonkin verran edellä Kepaa rankkarien torjumisessa. Caballero on joutunut kohtaamaan 11-metrisen 36 kertaa urallaan, ja niistä peräti 15 kertaa vastustaja on jäänyt ilman maalia.

Kepa on kohdannut urallaan 25 rankkaria, joista kahdeksan ei ole mennyt sisään. Onnistumisprosentti maalin estämiseksi on siis Caballeron hyväksi 42-32.