Englannin pääsarjassa Valioliigassa ei nähdä tälläkään kaudella suomalaisia, mutta toiseksi korkeimman sarjaportaan joukkueista kotimaisia pelureita löytyy, ainakin pelaajalistoilta.

Sarjassa pelaavat maalivahti Jesse Joronen ja keskikentän Sakari Mattila (molemmat Fulham), maalivahti Niki Mäenpää ja hyökkääjä Vahid Hambo (molemmat Brighton) sekä Nottinghamiin Hollannista siirtynyt keskiakselin mies Thomas Lam ja Ykkösliigasta nousseen Wiganin maalivahti Jussi Jääskeläinen.

Tunnetuin suomalaispelaaja Championshipissä tällä kaudella on ehdottomasti Wiganin ykköstorjuja Jääskeläinen. 41-vuotias koppari piti maalinsa puhtaana hämmästyttävät 16 kertaa 35 ottelussa, mikä todisti, että entisellä valioliigamolarilla on edelleen annettavaa myös brittein saarten kakkostasolla.

Jorosen ja Mattilan Fulham on suureen haasteen edessä heti perjantaina, kun Championship alkaa. Vastassa on Valioliigasta tippunut perinneseura Newcastle United, joka on Aston Villan ja Norwichin ohella yksi suurimmista ennakkosuosikeista.

Pahimmassa tapauksessa lähes kaikki suomalaiset jäävät vähälle peliajalle emoseuroissaan. Jorosen odotetaan lähtevän lainalle. Mattilan rooli on arvoitus, kuten myös Lamin. Mäenpää lienee kakkosvaihtoehto maalille. Hambo ei ole vielä pelannut minuuttiakaan Championshipissä. Ainoa todennäköinen luottopelaaja on siis Suomen A-maajoukkueen entinen luottovahti Jääskeläinen.