Suomalaistähdet olivat isossa roolissa, kun Carolina ja Dallas etenivät jatkoon NHL:n pudotuspeleissä ja Florida sekä Colorado pitivät kautensa elossa.

Sebastian Aho teki Carolinan varsinaisen peliajan ainokaisen, kun Carolina voitti jatkoerässä Islandersin 2-1. Samalla Carolina hoiteli jatkopaikan nimiinsä otteluvoiton 4-2.

Samoin lukemin itsensä hilasi jatkoon myös Dallas. Dallas sinetöi jatkopaikkansa kaadettuaan Minnesotan selvästi 4-1. Roope Hintzin hurja vire sai jatkoa hänen viimeistellessään Dallasin avausmaalin.

Florida aiheutti melkoisen pommin, kun se kaatoi Bostonin maalirikkaassa ottelussa 7-5 ja siirsi ratkaisun seitsemänteen otteluun. Aleksander Barkov avasi samalla maalitilinsä pudotuspeleissä ja hän sai myös syötön tililleen. Eetu Luostarinen oli ottelun sankari, kun hän viimeisteli voittomaalin. Hän syötti myös yhden maalin ja Anton Lundell teki esityön kahteen osumaan.

Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen operoivat Coloradolle pakkovoiton Seattlesta, kun Colorado vei ottelusarjan seitsemänteen peliin 4-1-voitolla. Rantasella oli näppinsä pelissä kahdessa ensimmäisessä maalissa tehden ensimmäisen ja syöttäen toisen. Lehkonen puolestaan viimeisteli kaksi viimeistä maalia.

NHL:n viime yön tulokset (otteluvoitot):
Minnesota-Dallas 1-4 (2-4)
Florida-Boston 7-5 (3-3)
Islanders-Carolina 1-2 je. (2-4)
Seattle-Colorado 1-4 (3-3)

Elisa Viihde Viaplay ja V sport kanavillaan esittää NHL:n pudotuspelejä suorina lähetyksinä.