Carlos Sainz lähtee sunnuntain Belgian kilpailuun paalupaikalta. Hän ei kuitenkaan ollut aika-ajojen nopein kuljettaja.

Max Verstappen oli aika-ajojen selvä ykkönen, mutta Verstappen sai lähtöruudukkorangaistuksen, kun hänen voimayksikköönsä tehtiin muutoksia. Sergio Perez lähtee kakkosruudusta ennen Fernando Alonsoa ja Mercedes-kaksikkoa Lewis Hamiltonin johdolla.

Alonso nousi aika-ajojen kuudenneksi nopeimmalla ajalla kolmanneksi. Hänen edeltään myös Charles Leclerc ja Esteban Ocon saivat rangaistukset. Sen jälkeen tulivat Mercedekset Lewis Hamiltonin johdolla.

Rangaistuksesta joutui kärsimään myös Valtteri Bottas, joka oli koko aika-ajoporukan hitain. Bottaksella ei ollut tarvetta luukuttaa parastaan, sillä hän oli ennen aika-ajoa kuullut lähtevänsä lähtöruudusta 14. Bottakselle tulee heti alusta alkaen hikiset oltavat, sillä heti hänen takaansa lähtevät Verstappen ja Leclerc.

Formula 1 -lähetykset ovat tästä kaudesta lähtien katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla. Viaplayn lähetykset kattavat kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset sekä runsaasti muuta oheisohjelmistoa.

F1-lähetysten lisäksi Elisa Viihde Viaplayssa nähdään myös kaikki 14 F2 -osakilpailuviikonloppua sekä kaikki F3 -osakilpailut sekä W Series -sarjan kilpailut. Kaikki kisat selostetaan suomeksi.