Saksan Bundesliigan kierroksen viimeiset kaksi ottelua pelataan poikkeuksellisesti maanantaina. Tämä johtuu pitkälle siitä, että sekä Frankfurt että Leipzig ovat vielä mukana Eurooppa-liigan välierissä.

Molemmat välieräjoukkueet ovat kentällä maanantaina kotoisen sarjan merkeissä eikä vähäisin panoksin. Frankfurtilla ei ole juurikaan panosta, mutta joukkuetta isännöivällä Lukas Hradeckyn Leverkusenilla on. Leverkusen on sarjassa kolmantena pistemäärällä 55. Loistavaa kautta pelaava Freiburg nousi viikonloppuna samoihin pisteisiin. Leipzig, joka kohtaa vieraskentällä maanantaina Borussia Mönchengladbachin, on pisteen kaksikkoa perässä. Takana vaanivat vielä Köln kolmen pisteen päässä Leverkusenista ja Union Berlin, neljän pisteen päässä.

Panokset johtuvat taistelusta neljän parhaan joukkoon pääsemisestä ja Mestarien liigan paikoista. Bayern on jo varmistanut mestaruutensa ja Dortmund tulee toiseksi. Tuolileikissä on vielä siis kaksi vapaata UCL-istuinta ja niille pyrkii vielä viisi joukkuetta. Leverkusenille ottelu on siis massiivinen – jos kotona ei tule täysiä pisteitä maanantaina, tilanne mutkistuu huomattavasti. Leipzigille lähtökohta on periaatteessa täysin sama.

Elisa viihde Viaplay näyttää maanantai-illan ottelut suorina lähetyksinä. Ottelut alkavat 21.30.