MM-lopputurnauksen avausottelussa Brasilia-Kroatia päädyttiin numeroihin 3-1, mutta ihan ilman jälkipuheita ottelusta ei selvitty etenkin Brasilian voittomaalin suhteen.

Brasilia hallitsi hienokseltaan ottelun avauspuoliskoa, mutta Kroatia iski ajoittain vaarallisesti ja vastaiskusta syntyi myös avausmaali, kun Ivica Olic eteni vahvasti vasemmalla ja keskitti vaarallisesti matalan pallon rangaistualueelle. Pallo otti pienen kimmokkeen ja Marcelo ohjasi pallon omaan verkkoon 11. minuutilla.

Brasilia tuli tasoihin 29 minuutilla Neymarin tarkalla kaukolaukauksella, joka painui Kroatian verkkoon tolpan kautta. Enempiä maaleja ei Brasilian hallinnasta huolimatta nähty ja taukoa Sao Paulossa vietettiin numeroissa 1-1.

Toisen puoliajan alussa Kroatia otti parempaa otetta pelistä ja tilanteet tasoittuivat selvästi. 70. minuutilla kuitenkin alkoi tapahtua, kun Brasilian hyökkääjä Fred lankesi perin helposti nurmen pintaan Dejan Lovrenin ahdistellessa ja pallo vietiin pilkulle. Neymar ei erehtynyt, vaikka Stipe Pletikosa Kroatian maalilla sai kättään väliin ja numerot olivat 2-1.

Kroatia oli lähellä tasoitusta viisi minuuttia ennen loppua, mutta erotuomarin pilli pelasti nyt puolestaan Brasilian puolustuspäässä, kun Olicin katsottiin rikkoneen pallontavoittelutilanteessa maalivahti Julio Cesaria.

Kroatia haki lopussa tasoitusta, kun Brasilia iski terävästi vastaan ja Oscar laukoi helpon näköisesti loppulukemat 3-1.