Brasilia koki täydellisen selkäsaunan Saksaa vastaan MM-välierässä omalla kotikentällään. Ottelu päättyi rumiin 7-1 lukemiin ja Saksa matkaa finaaliin.

Ottelun alkuun Brasilia saa vahvan alun ja ensimmäisen viiden minuutin aikana Saksa oli jopa helisemässä. Pian kuitenkin Saksa pääsee peliin mukaan ja siitä alkaa kaikkien aikojen nöyryytys. Pelin 11.minuutilla Saksa saa kulmapotkun, joka löytää täysin vapaana olevan Thomas Müllerin ja mies ei erehdy. Ottelun 23.minuutilla kirjoitetaan MM-kisahistoriaa. Miroslav Klose iskee Saksan 2-0 johtoon lähietäisyydeltä. Maali oli miehelle kaiken kaikkiaan 16. maali MM-kisoissa ja näin hän nousee maalitilaston ykköseksi ohi brassilegenda Ronaldon.

2-0 maali sekoittaa täysin brasilialaisten pelin ja Saksan Toni Kroos pääsee iskemään peräti kahdesti seuraavan kolmen minuutin aikana. Brasilian jalkapallohistorian karsein puolituntinen saa huipennuksensa, kun Sami Khedira iskee lukemiksi 5-0 Mezut Özilin syötöstä. Maalit tulivat poikkeuksetta brassien karseista puolustusvirheistä. Puoliajalle siirryttiin samoissa lukemissa.

Toiselle puoliajalle Brasilia lähti vain pelaamaan kunniastaan. Joukkue saikin heti pari makoisaa maalipaikkaa, mutta Manuel Neuer venyy huipputorjuntoihin. Saksa lisää kuitenkin johtoaan 69.minuutilla, kun André Schürrle pääsee boksin sisältä aivan vapaasti siirtämään pallon maalin alakulmaan. Saksa ei suinkaan lopeta maalitehtailuaan vaan Schürrle iskee illan toisensa upealla laukauksella yläriman kautta pelin 78.minuutilla. Lopulta myös isäntämaa onnistuu maalinteossa, kun Oscar pääsee pelin viimeisellä minuutilla läpi ja pommittaa loppulukemiksi 7-1.