MM-isäntä Brasilia jatkaa puolivälieriin kaadettuaan Chilen lauantaina rangaistuspotkukilpailun jälkeen lukemin 4-3 (1-1).

Brasilia aloitti ottelun terävästi ja piti otteen hallussaan alkuminuuteista saakka. Tilanteita vyöryi Chilen maalivahti Claudio Bravon maalille ja 18. minuutilla tuli myös tulosta. Neymarin kulmapotku ajautui takatolpalle, josta toppari David Luiz sijoitti johtomaalin tyhjään verkkoon.

Peli tasaantui Brasilian johtomaalin jälkeen ja myös numerot taululla olivat tasan 32. minuutilla. Brasilia pelasi löysästi rajaheiton omassa kenttäpäädyssään, Eduardo Vargas riisti pallon helposti ja vapautti Alexis Sanchezin maalintekoon.

Avauspuoliskon loppu mentiin taas Brasilian hallinnassa, mutta tauko vietettiin tasalukemissa 1-1.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun pallo oli Chilen maalissa, mutta erotuomari Howard Webb näki – hidastuskuvan perusteella täysin oikein – Hulkin ottaneen pallon haltuunsa kädellään ja hylkäsi Brasilian maalin.

Pelin kova tempo alkoi vähitellen hiukan laskea, mutta Brasilia oli edelleen niukasti niskan päällä, vaikka myös isäntien esitys oli kaukana avausjakson tasosta. Bravo Chilen maalilla pelasi kuitenkin varmasti tilanteet, eikä enempiä osumia nähty 90 minuutin aikana.

Jatkoajan ensimmäinen puolisko oli Brasilian hallintaa Chilen alkaessa jo selvästi väsyä. Hulkin kaukolaukaus jäi kuitenkin parhaaksi tilanteeksi ja sen Bravo torjui varmasti. Jatkoajan toinen 15-minuuttinen noudatti samaa kaavaa, mutta Brasilialtakin alkoi paras terä olla jo kateissa, eikä todellisia maalipaikkoja nähty, kunnes Chilen Mauricio Pinilla tärisytti laukauksellaan ylärimaa 120 minuutin ollessa jo täyttymässä.

Rangaistuspotkuissa Brasilia oli kahden Julio Cesarin torjunnan myötä niskan päällä, mutta Chile tuli vielä mukaan, kunnes Gonzalo Jaran ratkaiseva 11-metrinen pamahti tolppaan ja ratkaisu syntyi.