Bielefeld hoiti hommansa – Hampuri suli törkeästi, Pohjanpalo jätti jäähyväiset

© Kuva: Getty Images

HSV pääsi loppujen lopuksi tilanteeseen, jossa tasapeli kotikentällä täysin ilman panosta pelannutta Sandhausenia vastaan olisi riittänyt. Bielefeldin vahva esitys kotikentällä Heidenheimia vastaan oli täysin Hampurin tiedossa, mutta taso ei yksinkertaisesti riittänyt: erityisesti joukkueen katastrofaalinen puolustuspelaaminen tuli jälleen esiin, kun Sandhausen haki voiton Kevin Behrensin maalien johdattamana maalein 5-1.

Kaksi maaleista tuli vastaiskuista, kolmas rangaistuspotkusta ja neljäs, kun Hampurin selkäranka oli jo katkennut, taas vastaiskusta. Viides oli kosmetiikkaa. Hampuri kavensi rangaistuspotkusta tilanteeksi 1-2, kun peliä oli vielä jäljellä puoli tuntia. Aikaa tasoitukseen ja sitä kautta karsintaan nousulla oli rutkasti aikaa.

Joel Pohjanpalo oli selvästi HSV:n vaarallisin pelaaja, etenkin ottelun alkuhetkillä. ”Jollella” oli parikin paikkaa viedä HSV johtoon, mutta sen jälkeen oli hiljaisempaa: oli täysin selvää, että Sandhausen tiesi Huuhkaja-kärjen nykyvireen ja otti hänet erittäin huolellisesti pois pelistä.

Siitä, että Bundesliigan menestyksekkäimpiin seuroihin kuuluva HSV jatkaa ensikin kaudella kakkosbundesliigassa, joukkue saa syyttää vain itseään. Koronatauon jälkeiset käsittämättömät sulamiset loppuhetkillä ja luokaton puolustaminen kertovat vain siitä, että HSV saa mitä ansaitsee. Tuolla pelaamisella ei nousua olisi mitenkään edes ansainnut.

Arminia Bielefeld voitti sarjan ja nousi komeasti Bundesliigaan. Stuttgart on toinen nousija. Kauden suurin yllättäjä Heidenheim pääsee nousukarsintoihin ja vastassa on Niklas Moisanderin kipparoima Werder Bremen.

Joel Pohjanpalon lainasopimus päättyi sunnuntain peliin. Hän palaa lyhyen loman jälkeen Leverkusenin rinkiin taistelemaan ensi kauden peliminuuteista hyvät näytöt taskussa.