Belgia otti rutiininomaisen 3-0 -voiton Panamasta MM-kisojen avausottelussaan. Ottelun hahmona hääri kaksi maalia iskenyt Romelu Lukaku.

Belgia hallitsi odotetusti ensimmäistä puoliaikaa ja loi useita hyviä maalipaikkoja ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana. Panaman puolustus kuitenkin kesti ja mitä lähemmäs puoliaikaa mentiin, sitä vaisummaksi Belgian hyökkäykset kävivät. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Belgia tuli toiselle jaksolle uudella asenteella, ja se siirtyi heti toisen puoliajan alussa 1-0 -johtoon Dries Mertensin upealla laukauksella. Mertens poimi pallon boksin sisällä ja ampui tulisen volleyn maalin takanurkkaan.

54. minuutilla Panaman Michael Murillolla oli erinomainen paikka tuoda Panama tasoihin, kun hän pääsi kasvokkain Belgian maalivahdin Thibaut Courtoisin kanssa. Courtois vei tästä tilanteesta kuitenkin pidemmän korjen torjumalla Murillon yrityksen.

Belgia jatkoi vahvaa myllytystään, ja 69. minuutilla Romelu Lukaku pääsi nikkaamaan Belgian 2-0 -maalin Kevin De Bruynen upeasta syötöstä. De Bruyne murtautui Panaman puolustuksen ohi ja tarjoili pallon ulkosyrjällä Lukakulle, josta iso belgialaiskärki pääsi nikkaamaan pallon tyhjän maaliin.

75. minuutilla Lukaku lisäsi illan toisella maalillaan Panaman ahdinkoa tekemällä Belgian 3-0 -maalin. Eden Hazard tarjoili hienon läpisyötön Lukakulle, eikä mies tästä läpiajosta erehtynyt, vaan nosti pallon hienosti yli Panaman maalivahdin Jaime Penedon.

Näihin numeroihin ottelu myös päättyi. Belgia kohtaa seuraavassa ottelussaan Tunisian, Panama puolestaan kohtaa seuraavalla ottelukierroksella Englannin.